Star Citizen: túlélni az űrben is kell [VIDEO]

Az Inside Star Citizen legújabb részéből megtudtuk, hogy a régóta várt játékban milyen túlélő mechanikákra kell felkészülnünk.

Jonny Jacevicius, a senior FPS-rendszertervező a videóban azt mondja, hogy hagyományos értelemben véve a Star Citizent nem tekinthetjük túlélő játéknak (abszolút igaza van). Ehelyett egy állapotjelző rendszer lesz, ami a színészünk, karakterünk esetében három dolgot igényel. Enni kell. Inni kell. És az sem lenne rossz, ha esetleg sikerül megfelelő hőmérsékleten tartani őkelmét, azaz nem lenne éppen szerencsés, ha kiküldenénk hősünket egy -50 fokos fagyos területre egy szál ádámkosztümben. (Ugyanígy nem lenne jó, ha valami 100 Celsius fokos hőségbe tennénk ki…)

Ezt a két példát nem véletlenül hoztuk ám fel. A hipotermia és a hipertermia is a játék része lesz. A hypothermia akkor merülhet fel, ha testünk hőmérséklete tartósan 35 fok alá esik. Ez legrosszabb esetben (27 fok alatt) a keringési rendszer lebénulásával és kamrafibrilliációval jár – magyarul a vérkeringésünk és a szívünk beadja a kulcsot. A hipertermia pedig az ellenkezőjét takarja, a túl magas testhőmérsékletet. És nem csak egy laza 39 fokos lázra kell gondolni, hanem valami rosszabbra – lényegében megsülünk, ami szintén halálos. A megfelelő űrruhával kell rendelkeznünk, hogy ezek ne történjenek meg. Eleinte csak rosszul látunk, de hosszabb távon belehalunk mind a két végletbe, ha nem küszöböljük ki a hipotermiát vagy a hipertermiát.

Vannak ételes, italos buffok is – például egy csoki elfogyasztása jól hat a staminánk feltöltésére, a gyógyszer pedig kisebb mértékben a HP-nk regenerálására lesz jó. Úgyhogy ezekből kiindulva lehet majd egy kisebb inventory-s problémánk, azaz a „mi a francot dobjak ki, hogy legyen helyem?” kérdéskör még finoman szólva is felettébb idegesítő lehet, mert biztos nem lesz korlátlan helyünk mindenre.

A Star Citizen, ami forintban milliárdokat kapott közösségi finanszírozás révén, már több éve készül, és nem tudjuk még, hogy mikorra lesz kész. Ugyanez amúgy az egyjátékos spin-offra, a Squadron 42-re is vonatkozik…

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu