Project Tempo: 2021-ben támadhat az Amazon játékstreamelő szolgáltatása?

Neve is van már az eddig is pletykált, de most már félhivatalosan megerősített Amazon-attaknak. Részletek az Amazon rövidtávú terveiről.

2016 februárjában hallottunk az Amazon Lumberyard engine-jéről. Ennek mi köze van a streameléshez? Eljutunk oda is. Mindenesetre ez az engine a CryEngine forkja (fejlesztési elágazása) volt. 2016 őszén a cég bejelentett három játékot, amik mind a Lumberyardot használták. Ezeken a címeken (Breakaway, Crucible, New World) az Amazon saját, belsős stúdiói dolgoztak. 2018 februárjában a Breakaway-ről lemondtak, a New World (ami egy MMORPG) elvileg május 26-án indul a Steamen, és a Crucible… nos, itt jön a történet következő fejezete.

A New York Times arról ír, hogy a Crucible bár eléggé csendben van, de mégis elvileg májusban már el is fog indulni – az Amazon állítólag márciusban mutatta volna be, majd áprilisban jött volna a megjelenés, de a koronavírus miatt Jeff Bezos cégének tervei is szépen dugába dőltek. Ezt a játékot az Amazon Seattle-ben található, elvileg „Relentless” (Hajthatatlan) nevű stúdiója készíti. A keresztapa (azaz a jelző kiötlője… félreértés ne essék) elvileg pont Bezos volt, és ő így hívta volna az Amazont.

A Relentless-t Louis Castle vezeti, ő egy bizonyos Westwood Studios alapítója volt. Valami Command & Conqueren dolgoztak a kilencvenes évek közepén… A Crucible pedig egyfajta battle royale lenne, de a New York Times szerint most már egy csapatos lövöldözős játékról van szó MOBA elemekkel, és nagy hangsúlyt kapna a közvetítések nézőivel való interakció is (elvégre a Twitch is az Amazoné…). Állítólag több interaktív, egyszerű játékot is bemutatnak a Twitchen keresztül a nyár során, és vannak nagyobb projektek is. Például egy Gyűrűk Ura MMO (ezen az Irvine-ban található Amazon-stúdió dolgozik – ők most a New Worldöt hegesztik), és van egy másik bejelentetlen játék, amin pedig az Amazon San Diego tevékenykedik. Ezt a stúdiót John Smedley vezeti (ex-Sony Online Entertainment elnök).

És végül a Project Tempo. Ez lenne az Amazon felhő alapú játékstreamelő szolgáltatása, ami az AWS infrastruktúrára építene. A pletykák szerint idén mutatta volna be az Amazon, de a névtelen források a New York Timesnak azt mondták, hogy a koronavírus miatt 2021-re is átcsúszhat a bemutató. Itt valószínűleg majd megemlítik, hogy a Lumberyardot erősen integrálhatják a fejlesztők a Project Tempo felé is. De ez még a jövő zenéje.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu