Régebbi Uncharted játékok ingyen! A Sony is belehúzott a „maradj otthon!” akcióba

Az Uncharted 4 után a régi címek is terítékre kerülnek, méghozzá az első három rész esetében PlayStation Plus nélkül, teljesen térítésmentesen!

Miközben PC-re szinte egyfolytában érkeznek a jobbnál-jobb ingyenes játékok, addig Sony a PlayStation 4-re ezt annyira nem erőltette, helyette továbbra is a PlayStation Plus keretében próbál havi 2 alkotással kedveskedni – legutóbb az Uncharted 4-et és a DiRT Rally 2-0-át kaptuk meg. Talán megszólhatták őket, vagy ők éreztek késztetést, mert megtört a jég: a Sony a hivatalos PS Blogon jelentette be a Play At Home nevű programot, amelynek keretében a klasszikus Uncharted: The Nathan Drake Collectiont jelentették be, sőt, még a Journey című indie címet is hozzácsapták. Az Uncharted: The Nathan Drake Collection a klasszikus trilógiát tartalmazza, tehát így egyszerre három játékot kapunk, sőt, még a Journey is megkapjuk. Az akció csak április 16 és május 6 között él, tehát egyelőre még eredeti áron fogtok találkozni a PS Store-ban ezekkel a címekkel.

Kínában és Németországban kicsit rosszabbul jártak a The Nathan Drake fanok, lévén a The Nathan Drake Collection helyett a Knack 2-őt kapnak, persze, az is egy remek játék, szóval nem biztos, hogy panaszkodni fognak. A játékokat majd a PS Store-ból lehet letölteni és örökre a miénk maradnak, tehát nem csak egy hétvégi játékkal szúrják ki a szemünket.

A Play At Home természetesen a koronavírus-járványról szól (mi másról?), továbbá az ehhez kötődő „social distancing”-ról, meg a „Maradj otthon!”-mozgalomról, melynek keretében négy nagyszerű játékkal szeretnének minket a képernyő elé láncolni. Emellett azonban a japán cég egy olyan alapot is szeretne létrehozni, amely a kisebb független játékfejlesztőket segíti, hogy a piacon könnyebben érvényesüléshessenek, főleg ezekben a gazdasági és pénzügyi tekintetben is kemény időkben. Nem csekély összegről van szó: a Sony konkrétan tízmillió dollárral támogatja az indie-partnereiket.

Az Uncharted: The Nathan Drake Collection még 2015-ben jelent meg PlayStation 4-re, és a technikai tuningon átesett Uncharted: Drake’s Fortune-t, az Uncharted 2: Among Thieves-t és az Uncharted 3: Drake’s Deceptiont mindegyikét tartalmazza (tesztünk itt olvasható). Gondolom, mindenki PS rajongó ismeri ezeket a sztoriorientált, filmszerű akciójátékokat, amelyek sokat tettek azért, hogy a PS3, illetve később a PS4 is igazán népszerűvé váljon. Mivel az Uncharted 4 jelenleg PS Plus cím, így remek alkalom, hogy a korábbi részek remastered verzióit is végigjátsszuk.

Ami a Journey-t illeti: 2012-ben jelent meg PlayStation 3-ra, 2015-ben PS4-re, végül 2019-ben PC-re és iOS okostelefonokra, tabletekre is. Egy vizuális tekintetben igencsak különleges látványvilágú akció-kalandjátékról van szó, amelyben, mint sok PS4-exkluzív játékban, a partnerkapcsolaton, az együttműködésen van a hangsúly. Talán ebben a misztikus, különleges, pozitív hangulatú játékban mindenki némi megnyugvást találhat a koronavírus-járvány borzalmai közben is.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu