A Palais de Reine romantikus visual novel immáron nyugaton is elérhető PC-re [VIDEO]

A játék eredetileg 2006 novemberében jelent meg Japánban, a Degica Games gondozásában, célja egy középkori fantasy köntösbe bújtatott diplomáciai és királynő szimulátor megalkotása volt a visual novel (japán interaktív regény) műfaján belül. A game most először teszi tiszteletét PC-n angolul, mégpedig a Steam-en keresztül. Június 24-ig egy barátságos 20%-os launch akció keretén belül, mindössze 23.99 $-ért zsebelhető be a cím. 24.-e után ez az ár a szokásos 29.99 $-ra változik majd.

Íme, mit ír a Steam a játékról:

„A Palais de Reine egy diplomáciai és királynő szimulátor, egy középkori romantikus fantasy történet.

Filia-ként, az egykori király egyetlen örököseként automatikusan a miénk kellett volna hogy legyen a trón, de nem így lett, lévén az udvari nemesek erősen kételkednek még alkalmasságunkban. Hosszú civakodás után végül kapunk tőlük egy évet (nem többet és nem kevesebbet), hogy bizonyítsuk rátermettségünket.

Próbánk ideje alatt négy nemest választhatunk ki, kiknek segítségével országunkat felvirágoztathatjuk, megmutatva minden kétkedőnek, hogy mekkorát is tévedtek velünk kapcsolatban.

…Vagy akár hagyhatjuk azt is, hogy a szívünk vezéreljen, s egyiket házastársunkká tehetjük.”

A föld sorsa a kezünkben van, milyen királynő lesz belőlünk?

A játék kulcselemei:

-Védjük meg jogunkat a trónra! Az elhunyt Lovagok Királyának egyenesági leszármazottjaként a mi sorsunk egyesíteni a királyságokat, s a tiszteletreméltó Tableronde név alatt egy zászló alá terelni a népet! A gond csak az, hogy kevesen hajlandóak rábízni ügyeiket egy védenc kis királynőre, akit minden képzettség és előzetes figyelmeztetés nélkül eme uralkodói pozícióba löktek.

-Hívjuk össze hűséges híveinket! A jelentkezők széles sorából választhatunk ki négy hűséges és nemes vezért, beleértve egy elkötelezett gyermekkori barátot, ki szív ügyében gazdag, viszont ügyesség és tudás terén már kevésbé, egy Sötét Elf diplomatát egy elfoglalt földről, kinek szándékai kérdésesek, illetve akár még egy farkasembert is, aki számára még ismeretlenek az emberi világ dolgai.

-Bizonyítsuk rátermettségünket! Részben visual novel, részben stratégiai szimuláció, embereinket a közeli királyságokba kell küldenünk küldetésekre – legyenek azok megbízható szövetségesek vagy rettentő ellenségek – hogy megnyerjük támogatásukat, bármilyen módszerre is legyen szükség. Mutassuk meg ezen megosztott földek urainak, hogy képesek vagyunk egyesíteni népeiket egyetlen lobogó alatt, akárcsak híres ősünk tette azt valamikor!

-Találjuk meg lelki társunkat! Tableronde egy évig bírja megfelelő vezető nélkül, mielőtt a haszonlesők megjelennének, hogy betöltsék a hatalomban keletkezett űrt, így hát Filiának pontosan ennyi ideje adatik döntései útján megkaparintani a trónt, vagy elfogadhatja a kéjenc Diektor tanácsos házassági ajánlatát, átadva minden hatalmát neki. Vagy talán, ha a királynő nem akar szembenézni ilyen feladatokkal, talán van egy alkalmasabb, sokkal méltóbb lovag, aki igaz úton megörökölheti tőle eme jogokat, az igaz szerelmen alapuló házasság útján?  Rajtad áll eldönteni, hogy osztozol-e hatalmadon, s ha igen, akkor kivel… S hogy a személyes boldogságot keresed, a legendás vezető szerepére törsz, vagy megkísérled elérni a legfőbb álmot: egyszerre mindkettőt.

A játék már elérhető PC-n.
Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu