Assassin’s Creed Valhalla – előzetesen a játékmenet [VIDEO]

Új, ezúttal már hivatalos forrásból érkező videón csodálhatjuk meg a játékmenet részleteit – Assassin’s Creed Valhalla előzetes.

 

A közelmúltban botrányoktól terhelt Ubisoft új játéka igen sok szivárogtatásnak esett áldozatul, ezekben leleplezték a megjelenési dátumot is, melyet az új videó megerősített. A trailer tele van boss fightokkal, apró részletekkel és sugárzik belőle a viking kalandok epikussága.

Kétségtelen, hogy az Assassin’s Creed Valhalla lehet az egyik legerősebb cím 2020 év végén. Az elmúlt hetekben sok szivárogtatás történt, melyek eldurrogtatták a játék poénjait, de szerencsére még így is maradt újdonság, melyeket a kiadó bemutathatott tegnap este megrendezésre kerülő Ubisoft Forward rendezvényén, így például a felfedezés.

 

 

(A Ubisoft Forward egyébként több jutalmat is hozott a játékosoknak, például több száz leakciózott játékot, illetve egy ingyenesen beváltható PC-s Watch Dogs 2-t.)

 

Azt már eddig is tudtuk a játékról, hogy egy norvég származású viking harcost irányítunk majd benne, akit Eivor-nak hívnak, s akinek feladata az lesz, hogy virágzó új települést hozzon létre a britek földjén. A gameplay vidiben látjuk, hogy hősünk hogyan koordinálja harcosait az invázió során, falvakat gyújtva fel, felsegítve a földről azokat a társait, akik bajba jutottak, s emellett kellemes loot-ra téve szert, felszedhető cuccokra az ellenségtől. Lesznek nagyszabású ostromok várak ellen, ilyenkor ostromgépeket is használnunk kell majd. Ahogy hadjáraton halad előre, úgy nyerünk egyre nagyobb befolyást és irányítást a földek felett.

 

Talán a legizgalmasabb mégis az érdekes újragondolt harcrendszer: igen, skill-alapú, akárcsak a szintén akció-RPG vonalat képviselő Odyssey-ben, de ennek ellenére minden korábbinál nagyobb változatosságot ígérnek a fejlesztők legyőzhető ellenfelek terén. Okosan, több játékmechanikát ötvözve kell majd legyűrnünk az ellenünk támadókat, akik maguk is több trükkel élnek: lesznek csoportokban támadók, akiknek egy része hátramarad, hogy kövekkel, akár holttestekkel dobáljon meg minket. Az ellen tehát összedolgozik majd. Ezek mellett képesek leszünk egy új játékelemnek hála lebénítani harc során ellenfeleinket, akár két fejszével is az ellennek ronthatunk majd az új dupla kezes harcmodornak hála, s emellett persze szokás szerint felfedezhetünk, titkokat, kihívásokat kereshetünk, vagy akár pogány rítusokat hajthatunk végre, az ősi mágia megismerésére hajthatunk, vagy elit boss-oknak is beillő nagyvadakra vadászhatunk.

 

 

Ha ez nem lenne elég, az előzetes után kaptunk még egy bemutatót a játékból, ami fél órányi játékon vezet bennünket végig. Ha követted a szivárgásokat, talán nem lep meg ez a hír, de úgy tűnik, hogy a játék november 17.-én érkezik majd hozzánk. Aki igazán über nagy fan, az most előrendelheti 20% kedvezménnyel az AC: Valhalla Collector’s Edition gyűjtői kiadását 100 Club Unit-ért. És ha a Ubisoft adakozó kedvéből még mindig nem lenne elég, most vannak címek az áruházukban, melyekhez mindössze 1.25 €-ért hozzájuthatunk.

 

Az Assassin’s Creed Valhalla PC-re jön majd (az Epic Games Store és a Uplay rendszerén keresztül), valamint PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re és Google Stadia-ra, november 17.-én.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu