A fiatal Tom Cruise-t erre a kemény élményre kényszerítette Francis Ford Coppola A kívülállókhoz!

MOZI HÍREK – Tom Cruise közel hatvanévesen napjaink egyik legnagyobb filmsztárja, ám 1983-ban még ő is zsenge volt és kezdő, fiatal színész, kitéve a színészi játékot rendkívül „kreatív” ötletekkel kikényszerítő rendezők kényének-kedvének – köztük Francis Ford Coppoláénak is.

1983-ban Tom Cruise még bőven karrierje elején volt, nem kapott még főszerepeket sem és bár már akkor is tehetséges volt, viszont még volt hova fejlődnie, továbbá, a rendezőknek még egyéni módszerekkel kellett a maximumot kipréselniük belőle. Ilyen rendező volt Francis Ford Coppola, aki egyébként is maximalista hírében állott – elég csak a Keresztapa, vagy az Apokalipszis most forgatási körülményeire gondolnunk. A sztorit egyébként nem Tom Cruise, hanem a szintén még fiatal, szintén karrierje elején lévő Rob Lowe mesélte, aki pontosan ugyanazt „kapta”, mint Cruise. És hogy mit? Először is, nézzük meg, miről szólt a film.

A tizenhét éves Susan Eloise Hinton könyve Oklahomában, 1966-ban játszódik. Coppola hűen mutatta be a korszakot, amikor 20 évvel később megfilmesítette a történetet. A kívülállók a kisvárosi tizenéves amerikaiak portréja, amelyben két kamasz bandát ismerhetünk meg: a szegény, létminimum határán élő „Greasers-t” és az elit, művelt fiatalokat tömörítő „Socs-t”.

A Cruise és a Lowe által alakított karakterek ebben a Greasers bandában voltak és Lowe története szerint Coppola ilyen módon próbálta velük „átéltetni”, milyen is ilyen „ruppótlan”, csóró fiatalként egy galeriben lenni.

„Amikor A kívülállók készült, mi 18 és 19 évesen voltunk. Francis Ford Coppoláról beszélünk, aki a Keresztapa és az Apokalipszis most rendezője és minden idők egyik legintenzívebb alkotója. És abban való erőfeszítésében, hogy hiteles „greasers” srácok legyünk, a „törvény rossz oldalán álló”-féle srácok, valódi „greasers”-típusú arcokat talált, akik most már felnőttek. És arra kényszerített minket, hogy velük töltsünk egy napot, sőt, a pincéjükben is kellett aludnunk!”

Állítólag Coppola konkrétan kiadta ukázba, hogy Robnak és Tomnak akkor a Bill és Sandy Webber nevű majdnem hajléktalan szintű ember nyomortanyáján kellett egy napot eltöltenie. Rob emlékezett, hogy összenéztek Tommal. Nem voltak odáig az ötlettől…

„Apám, ezeket nem is ismerjük! Tényleg, ezeket egyáltalán ki ellenőrizte le?! Szerinted Francis Ford Coppola sok időt eltöltött, hogy leellenőrizze őket?! Mert szerintem aztán baromira nem!”

Nem világos, hogy végül a két ifjú, kezdő színész mennyit merített ebből az igencsak… komoly élményből, de az biztos, hogy a film hatalmas siker volt és Rob Lowe és Tom Cruise mellett olyan fiatal, vagy még fiatalabb sztárok karrierjét is megalapozta, mint Matt Dillon, Ralph Macchio, Patrick Swayze, Diane Lane, Emilio Estevez, és Leif Garrett.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu