The Last of Us Part II – Grounded / Permadeath nehézség

Felbukkant a Grounded nehézség és a Permadeath mód trófeája a The Last of Us Part II-ben – mazochistáknak kötelező mód lesz mindkettő!

 

Habár a The Last of Us Part II sokszor igen feszült élmény, azért kegyetlenül nagy kihívásnak nem neveznénk. Értitek: olyannak, amibe pénzért se vágnánk még egyszer bele. Olyannak, ami után kitépjük az utolsó szálig a hajunkat. Olyannak, mint egy brutális Souls-like cucc. Nos, ha akadt mégis olyasvalaki, aki hőseink kálváriáját pattanásig feszült idegekkel is át szerette volna élni – ha az eddigi feszültség nem lett volna már így is elég – az most a gameplay közel játszhatatlanságig történő elnehezítésével ezt is megteheti.

Mivel a TLOU2 temérdek opciót kínál lopakodás terén, így sokszor igen könnyű volt kiiktatni az ellenfeleket – jóval könnyebb, mint az első részben. Hát, a Naughty Dog most gondolt azokra, akik hiányolták a kíméletlen gameplayt a játékból, ugyanis úgy tűnik, hogy az új trófeák Grounded nehézségi szintre és Permadeath, azaz végleges halál-módra utalnak. (Ja, megy a mentésed a teljes progress-el a levesbe!) A bizonyítékot lentebb találjátok:

 

 

Azoknak, akik sohasem játszottak az eredeti game-el: a Grounded egy olyan kifejezetten egy olyan mód volt a The Last of Us-ban, amelyben a valósághű megközelítés jegyében sokkal kevesebb anyag állt rendelkezésünkre craftolni, nem volt kijelző, nem voltak szuperképességeink, mint a falon át sasolás a hallásunk által, voltak azonban szupererős, okos ellenfelek.

Ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy a Permadeath-et nem kell magyarázni: pontosan az, aminek hangzik. Ha a két nehézséget összekombinálod, garantált az idegroham, de legalábbis egy közel végigjátszhatatlan játék… Személy szerint, köszönöm én kihagynám, de hát kinek a pap…

Csak nem elgondolkodtál azon, hogy te is kipróbálod a játékot most, hogy a balhé elült körülötte?

Olvasd el tesztünket a játékról, s döntsd el magadnak, hogy érdemes-e időt szánnod rá!

Forrás: WCCFtech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu