Dűne: Denis Villeneuve a Báróról és a homokféregről beszélt a saját verziójában

MOZI HÍREK – Az új Dűne film rendezője egy interjúban azokat a dolgokat említette, amelyek különböznek majd David Lynch 1984-es verziójától.

A Denis Villeneuve által rendezett új filmben – nem meglepő módon – sok minden más lesz, mint David Lynch első adaptációjában. Az egyik alapvető különbség a Báró: Vladimir Harkonnen karaktere lesz, aki a ’84-es filmben egy őrjöngő ripacs volt és Kenneth McMillan alakította, ebben a filmben viszont Stellan Skarsgård teljesen másfajta, sokkal intelligensebb, taktikusabb, visszafogottabb gonosz karaktert formál majd meg. Harkonnen egy nagyon fontos figura, hiszen ő Leto Atreides, a film főszereplője apjának főellensége és egyben a film főgonosza is. Az Entertainment Weekly-nek adott interjújában Villeneuve így beszélt Harkonnen báró másféle megformálásáról:

„Nem akartam, hogy a Báró egy bohóc, vagy egy karikatúra legyen, azt akartam erőt képviseljen, hogy igazi stratéga váljék belőle. Azt akartam, hogy a Báró csábítóvá váljon, hogy egyfajta érzékiséget képviseljen. És a legfontosabb, hogy a Bárónak magas intellektussal kellett rendelkeznie.”

A sztori szerint a Báró annak a Harkonnen háznak a feje, amelyik Arrakis bolygót uralta (melyről a fűszer származik), mielőtt a Császár parancsára kénytelen volt Atreides hercegnek és a családjának átadni az irányítást. Azonkívül, hogy a Báró jellemét sokkal inkább ki akarta dolgozni, Villeneuve sokkal többet foglalkozott azzal is, hogy a Harkonnen család honnan jött és hogyan illeszkedik a Dűne világába.

Villeneuve másik érdekes nyilatkozata a homokféreghez kötődik, melynek a trailerben látható verziója nagyon tetszett a rajongóknak és amely Villeneuve szerint intelligens, „isteni” eredetű és lelke van. Villeneuve szerint a homokféreg „egy fantasztikus központi karaktere a Dűne univerzumnak” és megalkotásával egy olyan életformát akart létrehozni, amely túl képes élni a sivatag viszontagságait. Sokkal fontosabb szerepe lesz tehát a homokféregnek is a francia rendező filmjében.

Forrás: Entertainment Weekly

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu