Fejlesztés alatt áll a Metal Gear Solid remake-je?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Konami és a Sony egymáshoz közelít.

Most nem arra gondolunk, hogy állítólag a két cég már lepaktált a Silent Hill puha rebootjának fejlesztése miatt (ez PlayStation 5-exkluzív projekt lehet, amit a Sony a lehető leginkább házon belül, a Sony Interactive Japan Studioval hozhat össze), hanem Solid Snake első PlayStationös történetére, ami már jó 22 éve, hogy napvilágot látott „a szürkemarha” PS1-en.

Itt jön be a képbe a Bluepoint Games, ami néhány napja adta ki a PlayStation 5-exkluzív Demon’s Souls remake-et (ezt a SIE Japan Studioval közösen valósították meg, dettó 2018-ban a PS4-exkluzív Shadow of the Colossus felújítást; talán pont emiatt csiripelik a madarak, hogy a Sony fel akarja vásárolni a remaster/remake-királyként is emlegetett „kékpontot”?). Lance McDonaldnak korábban lehetősége volt a megjelenés előtt kipróbálni ezt (és be is számoltunk a tapasztalatairól), és volt egy érdekes gondolata a Twitteren: „nem egy, hanem kettő”.

Ez arra utal, hogy a Demon’s Souls után egy másik remake is készülhet, és korábban bizony a pletykák arról szóltak, hogy vagy a FromSoftware PS3-exkluzív címét dolgozzák fel, vagy a Metal Gear Solidot újítják fel. Előbbi már megtörtént. Erre jön a Moore’s Law Is Dead Twitter-fiók mögött álló ipari bennfentes, aki így gratulált a Bluepointnak a Twitteren: „Szép munka a Demon’s Souls remake-kel. Alig várom, hogy játszhassak a következő Szolid játékkal, amin dolgoztok…”. És Geoff Keighley, a The Game Awards atyja is beszállt a meccsbe: szerinte a Sony és a Konami összeállt valami közösre.

Úgyhogy a Sony és a Konami között valaminek biztosan kell történnie, ha ennyiszer halljuk a két céget egy gondolatmeneten belül. Legyen szó a Silent Hillről, esetleg a Metal Gear Solidról, talán egyikben sem fogunk csalódni. De azért kontrollerportot hadd ne kelljen majd cserélnünk, ha tényleg Snake sztorija a következő mű a Bluepoint Gamestől.

Forrás: Gamingbible

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu