Wonder Woman 1984: a magyar mozipremier dátuma és első az 100 millió

MOZI HÍREK – A magyar forgalmazó már hónapra pontosan megelőlegezte, hogy a Wonder Woman 1984 mikor érkezik a magyar mozikba – miközben az USA-ban már nagy sikert aratott a mozikban és az HBO Maxon egyaránt.

Az Intercomtól a sajtós hölgy még tavaly, december 30-ai levelében megkért minket, hogy egyelőre ne írjunk a Wonder Woman 1984-ről, akkor sem, ha már láttuk volna. (Hiszen HBO Maxon már egy ideje megtekinthető a film, igaz, ez Magyarországon nem működik.) Így szólt a szóban forgó email:

„Biztosan hallottál már róla, hogy a Wonder Woman 1984 amerikai mozipremierjével – a körülményekhez képest – olyan sikert aratott, amely újra azt bizonyítja, hogy a nehéz helyzetbe került műfaj igenis életképes: a WW84 is olyan film, amit moziban, nagy vásznon, kiváló kép- és hangminőséggel, közösségben nyújtja a legnagyobb élményt. Nem is csoda, hogy a Warner Bros. már döntött is a harmadik rész elkészítéséről – amely már a jelenbe vezeti majd hősnőjét.

Tudom, nehéz a várakozás, de kérlek, hogy segítsétek a munkánkat – és közös szenvedélyünk, a mozi mihamarabbi feltámadását – azzal, hogy ti is moziban nézitek meg a filmet (érdemes), illetve a róla szóló írásaitok megjelenését összehangoljátok a hazai sajtóvetítéssel és mozis bemutatóval: amelyre a pillanatnyi terveink szerint 2021 januárjában kerül sor.”

A forgalmazó kérését mi (bizonyos más, magyar gamer és filmes sajtóorgánumokkal ellentétben…) természetesen tiszteletben tartjuk, és ami még ezen túl érdekes, hogy ezek szerint már nem is kell sokat várnunk a filmre, hiszen az ezek szerint még ebben a hónapban érkezik a mozikba.

A Wonder Woman 1984 egyébként a nem túl ideális körülmények ellenére is szép kasszasikert aratott saját hazájában: a DC folytatása Patty Jenkins rendezésében az első megjelenése óta világszerte több mint 100 millió dollárt keresett. A film karácsonykor az USA-ban mutatkozott be az amerikai mozikban, illetve a helyi HBO Max nézői is láthatták már.

A mozik 40%-a s 100 millió dollárt hozott

Ahogy azt szinte már mindenki kívülről fújja: világszerte számos mozit bezártak az egészségügyi és biztonsági aggályok miatt. Az Egyesült Államokban a Wonder Woman 1984 a bezárások miatt a rendelkezésre álló képernyők mindössze 40 százalékán indult csak. Ennek ellenére a film több mint 16 millió dollárt keresett a nyitóhétvégén, ami a legjobb bemutatkozás azóta, hogy a mozik eredetileg tavaly márciusban leálltak. A film azóta még szebb bevétellel büszkélkedhet: a filmstúdió büszkén bejelentette, hogy a Wonder Woman hivatalosan átlépte a 100 millió dolláros küszöböt. Jeff Goldstein, a Warner Bros. belföldi disztribúció elnöke és Andrew Cripps, a nemzetközi disztribúció elnöke ezt közös nyilatkozatában mondta el.

„Gratulálunk Patty Jenkinsnek, Gal Gadotnak, Chuck Rovennek, valamint a” Wonder Woman 1984 „című film teljes stábjának, akik lehetővé tették a rajongóknak és a filmkedvelőknek egyaránt, hogy visszatérjenek a filmek világának izgalmas élményéhez.”

Ezekhez az adatokat azonban a mozik sikerének tekintetében óvatosan kell kezelni. Egyrészt az HBO Max előfizetései jelentősen megnőttek a film bemutatását követően. Ez azt jelenti, hogy nem kevés ember döntött úgy, hogy az otthonából, kényelmesen nézi meg Gal Gadot visszatérését Wonder Woman-ként. Másrészről az első film 100 milliót nem egy hét alatt, hanem rögtön a belföldi nyitóhétvégén kaszált – az összképhez ez is hozzátartozik. Persze, a jelenlegi körülmények között a WarnerMedia nem számított arra, hogy a Wonder Woman 1984 egyáltalán ennyit pénzt képes összegereblyézni – streamingből és moziból egyaránt. Csak remélhetjük, hogy amint végleg befellegzett ennek a COVID-rémálomnak, a mozik ismét világszerte korlátlanul megnyitnak, illetve „első fecskeként” akkor januárban számíthatunk a Wonder Woman 1984-re is.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu