Újjáalakult a Lucasfilm Games: elbukja a Star Wars-licencet az Electronic Arts? [VIDEO]

A Lucasfilm (=Disney) ismét lábra állította azt a brandet, ami korábban a játékaihoz kapcsolódott.

A Lucasfilm Games logója így az új Star Wars-játékokban fel fog bukkanni, olvashatjuk a Csillagok háborúja hivatalos weboldalán. A név több közösségi médiafelületen képviselteti magát. A poszt szerint a Lucasfilm videojátékos öröksége több évtizedre nyúlik vissza, és mivel a cég egy új, eddig nem látott mértékű kreatív fázisba lép át, a játékipar legjobb stúdióival hozzák vissza a Lucasfilm Games elnevezést, ami amúgy 1982-ben jött létre. 1990-ben új nevet kapott (LucasArts – innen ismerhetjük például Tim Schafert, aki a Double Fine-nál most a Psychonauts 2 finomhangolásán tevékenykedik a Microsoft szárnyai alatt). Ezt a LucasFilmmel együtt 2012-ben kebelezte be a Disney.

Csakhogy az egérbirodalom 2013-ban bezárta a LucasArtsot, mivel a stáb minden tagját kirúgta, a készülőfélben levő projekteket elvágta (Star Wars Battlefront 3?), és a cégből egy licenceléssel foglalkozó ágazatot szervezett. Még abban az évben állapodott meg a Disney az Electronic Artsszal, hogy Star Wars-játékokat készítsen, és ha nem újítják ezt meg, 2023-ban le fog járni. És akkor bizony a LucasFilm Games létezése hirtelen új értelmet kaphat…

De közben a Star Wars Battlefront II színészei (akik Iden Versio, Versio admirális, illetve Del Meeko karakterit formálták meg) valamire készülnek. A Redditen bukkant fel, hogy miután a Star Wars Battlefront II támogatása tavaly leállt, most a Twitteren T.J. Ramini (Del Meeko) és Anthony Skordi (Versio admirális) is munkálatokkal kapcsolatos dolgokról beszéltek, és közösen dolgoznak valamin. Skordi Luke Skywalkerről osztott meg egy, ahol ő Del Meekoval beszél a Star Wars Battlefront II-ben.

Mind a hárman novemberben Los Angelesben voltak, ezért pedig lehetséges, hogy például a Star Wars Battlefront III kampányán dolgoztak ott, mert a mocap munkálatok, illetve a szinkronhangok rögzítése időt igényel (illetve a világjárvány miatt biztonsági intézkedéseket is). Mivel idén év végén a Battlefieldből jön a következő rész, esélyes, hogy a következő Battlefront csak 2022 végén jöhet… a DICE los angelesi stúdiójától?

Persze mindez nem hivatalos.

Forrás: Gamesindustry, Thegamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu