Menu

Újjáalakult a Lucasfilm Games: elbukja a Star Wars-licencet az Electronic Arts? [VIDEO]

A Lucasfilm (=Disney) ismét lábra állította azt a brandet, ami korábban a játékaihoz kapcsolódott.

A Lucasfilm Games logója így az új Star Wars-játékokban fel fog bukkanni, olvashatjuk a Csillagok háborúja hivatalos weboldalán. A név több közösségi médiafelületen képviselteti magát. A poszt szerint a Lucasfilm videojátékos öröksége több évtizedre nyúlik vissza, és mivel a cég egy új, eddig nem látott mértékű kreatív fázisba lép át, a játékipar legjobb stúdióival hozzák vissza a Lucasfilm Games elnevezést, ami amúgy 1982-ben jött létre. 1990-ben új nevet kapott (LucasArts – innen ismerhetjük például Tim Schafert, aki a Double Fine-nál most a Psychonauts 2 finomhangolásán tevékenykedik a Microsoft szárnyai alatt). Ezt a LucasFilmmel együtt 2012-ben kebelezte be a Disney.

Csakhogy az egérbirodalom 2013-ban bezárta a LucasArtsot, mivel a stáb minden tagját kirúgta, a készülőfélben levő projekteket elvágta (Star Wars Battlefront 3?), és a cégből egy licenceléssel foglalkozó ágazatot szervezett. Még abban az évben állapodott meg a Disney az Electronic Artsszal, hogy Star Wars-játékokat készítsen, és ha nem újítják ezt meg, 2023-ban le fog járni. És akkor bizony a LucasFilm Games létezése hirtelen új értelmet kaphat…

De közben a Star Wars Battlefront II színészei (akik Iden Versio, Versio admirális, illetve Del Meeko karakterit formálták meg) valamire készülnek. A Redditen bukkant fel, hogy miután a Star Wars Battlefront II támogatása tavaly leállt, most a Twitteren T.J. Ramini (Del Meeko) és Anthony Skordi (Versio admirális) is munkálatokkal kapcsolatos dolgokról beszéltek, és közösen dolgoznak valamin. Skordi Luke Skywalkerről osztott meg egy, ahol ő Del Meekoval beszél a Star Wars Battlefront II-ben.

Mind a hárman novemberben Los Angelesben voltak, ezért pedig lehetséges, hogy például a Star Wars Battlefront III kampányán dolgoztak ott, mert a mocap munkálatok, illetve a szinkronhangok rögzítése időt igényel (illetve a világjárvány miatt biztonsági intézkedéseket is). Mivel idén év végén a Battlefieldből jön a következő rész, esélyes, hogy a következő Battlefront csak 2022 végén jöhet… a DICE los angelesi stúdiójától?

Persze mindez nem hivatalos.

Forrás: Gamesindustry, Thegamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu