Halo Infinite: két fegyver egyszerre nem, dinamikus időjárás igen

A 343 Industries több részletet is elárult az idei őszi rohamra elhalasztott új Halo-ról, ami inkább a minőségre törekedik ahelyett, hogy az Xbox Series egyik nyitócíme lehetett volna.

A stúdió egy hosszabb kérdezz-felelek videóban beszélt Master Chief következő történetéről. Quinn DelHoyo, a játék vezető sandbox tervezője azt mondta, hogy jelenleg nem tervezik, hogy egyszerre két fegyverrel is puffogtathassunk. Szerinte egy ekkora méretű játékban sok dolgot meg lehet valósítani, de a csapat van olyan tehetséges, hogy bármit megcsinálhatnak, de mindenre azért ők sem képesek.

A fegyverekre, azok érzésére, a gránátokra, és a közelharcra koncentráltak a fejlesztők, akik a kellékek visszahozásáról sem feledkeztek meg. Jelenleg nem tartják fontosnak a dupla fegyverezést, de ez csak azért van, mert más dolgokra összpontosítanak. Hozzátette, hogy jelenleg nem tervezik, hogy az Elite karakterek is játszhatóak legyenek a Halo Infinite-ben. Az indoklás emögött az, hogy ez egy Master Chiefre, egy Spartanra összpontosító történet.

DelHoyo szerint főleg a multiplayerben koncentráltak arra, hogy a Spartanok miként harcoltak egymással, és itt a kiegyensúlyozott, kompetitív, fair küzdelmeket említette meg emögött. A 343 Industries bár kedveli az Elite-eket, és ezért sose mondjuk, hogy soha(sem fognak bejutni a játékba), így később még csatlakozhatnak a következő Halo-hoz. Jelenleg viszont csak a Spartanokkal terveznek játszható karakterekként.

A stúdió még megerősítette, hogy a játékuk dinamikus időjárással is rendelkezni fog, igaz, a megjelenés pillanatában eső és hó nem lesz. A napszak váltakozása befolyásolja majd, hogy milyen ellenfelekkel futunk össze, és az észak-nyugati biómán felül lesznek „holt”, mocsaras, nedves területek is, ahol fegyvert ragadhatunk. A fejlesztők nem kezelik nyílt világú játéknak a Halo Infinite-et, de lesz tér felfedezésre és melléktartalmakra (felfedezhetjük ezt, ha a madarak ha köröznek egy területen). Bármikor felvehetünk egy Banshee-t is, így a harccal kapcsolatos megközelítésben szabad kezet kaphatunk.

A Halo Infinite idén ősszel jön Xbox Seriesre, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu