Szenzációs hírekkel szolgál Vin Diesel a Riddick 4-ről a rajongóknak!

MOZI HÍREK – Vin Diesel továbbra is elkötelezett a Riddick 4: Furya forgatása mellett, és úgy véli, hogy a filmet Ausztráliában fogják forgatni, ha eljön az ideje.

 

Bár már régóta várták, a Riddick 4 „tényleg, de tényleg jön, már csak az időzítésen múlik.” Ezt állítja a főszereplő Vin Diesel, aki már régóta próbálkozik a sci-fi franchise negyedik részének elkészítésével. A film hivatalosan a Furya alcímet viseli, a forgatókönyvet pedig már 2019 óta írják. Most a színész azt mondja, hogy a forgatás felé haladnak, és megosztja, hogy hol várható a forgatás. A forgatókönyvet is feldobta, és még egy lehetséges új videojátékot is pedzeget a franchise-ban. Több Riddick játék is készült egyébként, a legutolsó 2009-ben jelent meg.

Vin Diesel jelenleg az F9-et népszerűsíti, amely a hétvégén került az amerikai mozikba. A kasszasikerlista élére került, és a legnagyobb nyitóhétvége lett a Star Wars: Skywalker felemelkedése óta, amelyet 2019 decemberében mutattak be. Miközben a Fast & Furious 10. és 11. része már a tervek között szerepel, Diesel nem feledkezett meg a jelenleg is futó Riddick krónikáiról sem. Egy nemrégiben adott interjú során íme, mit mondott Diesel arról, hogy hol tartanak a dolgok.

„[A rendező] David Twohy remek forgatókönyvet írt. Csak időzítés kérdése, hogy mikor kapunk lehetőséget a forgatásra. De azt hiszem, Ausztráliában fogjuk forgatni. És ez lenne a negyedik fejezet a sorozatban, ami fantasztikus lenne. Nagy sikert arattunk az Escape From Butcher Bay-jel. Úgy érzem, mintha már egy örökkévalósággal ezelőtt lett volna. De elképzelhető, hogy kihasználnánk a játékteret, és hozzáadnánk egy extra fejezetet, de az biztos, hogy a [film] forgatókönyve már meg van írva. Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Riddick negyedik fejezetének forgatása felé haladunk.” – nyilatkozta Vin Diesel.

 

A „Fúria” a negyedik

 

A Riddick 4: Furya lesz a sorozat negyedik része. A franchise a Pitch Black című filmmel indult 2000-ben, amikor Vin Diesel még csak akkor kezdte megvetni a lábát Hollywoodban. Bár a film nem aratott hatalmas sikert, 2004-ben megjelent a sokkal nagyobb költségvetésű folytatás, a The Chronicles of Riddick. A film kereskedelmi szempontból nem teljesített jól, világszerte mindössze 107 millió dollárt hozott a hatalmas, állítólag 120 millió dolláros költségvetéssel szemben. Akárhogy is, Dieselnek sikerült elérnie, hogy elkészüljön egy harmadik film, a Riddick. A 2013-ban bemutatott film jól teljesített, 94 millió dollárt keresett 38 millió dolláros költségvetésével szemben.

Ahogy a filmkészítő azt is elkotyogta, az Escape from Butcher Bay egy 2004-ben megjelent, a sorozaton belül játszódó videojáték volt. Egy másik játék, Assault On Dark Athena címmel 2009-ben jelent meg. Mivel a videojátékok ennyire meghatározó szerepet töltenek be a modern szórakoztatóiparban, logikus lenne, ha a negyedik filmet egy másik játékkal párosítanák. Úgy tűnik, hogy Diesel szerint ez meg is történhet.

David Twohy rendezte eddig a sorozat minden egyes részét. Valóban visszatér a Riddick 4: Furya című filmhez, ha eljön az ideje. Eközben Vin Diesel továbbra is elfoglalt, hiszen A galaxis őrzői Vol. 3 forgatása már javában zajlik, és új filmje, a Muscle is készülőben van. Ráadásul Diesel a Rock ‘Em Sock ‘Em Robots film főszereplője és producere is lesz. Amint újabb részletek kerülnek nyilvánosságra, folyamatosan tájékoztatunk titeket.

A 2013-as Riddick filmet angolul itt nézhetitek meg:

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu