Folytatást kap a Frostpunk! [VIDEO]

Az 11 Bit Studios a városépítő, stratégiával és menedzsmenttel foglalkozó Frostpunk játékából folytatást készít.

 

A „tizenegy bitesek” (vagy három, ha bináris számrendszert nézünk… nos, ebbe ne menjünk bele…) PC-re már be is jelentették a Frostpunk 2-t, amit még BAFTA-díjra is jelöltek. Ez egy társadalmi túlélő játék lesz, ami a városépítést ötvözi a stratégiával és a menedzsmenttel, így egy valóban új műfaj jött létre. A folytatás harminc évvel az első rész után játszódik (akkor történt az apokaliptikus méreteket öltő hóvihar), de a Föld még mindig szenved a jeges klímától és a soha véget nem érő hideg időjárásról.

Egy erőforrásokra kiéhezett metropolisz vezetőjeként nem tudjuk figyelmen kívül hagyni az új erőforrások keresését és a terjeszkedését. A szén korszaka után most már az olajkitermelés lehet az, ami megmentheti az emberiség maradékát, viszont a változások nem könnyűek, és nem mindenki fogadja el a társadalomban ezt az új irányzatot, amit amúgy kényszerből kell megtenni…

A frakciók követelései és elvárásai feszültségeket fognak kelteni, és ebből adódnak majd a konfliktusok is, de szükséges lesz-e a hatalom megtartásához a hidegvérű, könyörtelen hozzáállás? A hideg időjárás egyre inkább belemar a városba, amire a külső veszélyek is már fenik a fogukat, és valahogy ezek során egyben kell tartani az embereinket, hogy a nehéz, kihagyhatatlan áldozathozásra ők a fejüket adják.

Egy közleményben Jakub Stokalski, a Frostpunk 2 társrendezője azt írta, hogy az 11 Bit Studios célja egy olyan élmény megvalósítása, ami messze túlhalad az első részén. Közel hetven főből áll a stúdió, így több emberük van arra, hogy a játék minden aspektusára figyelmet szentelhessenek, így nem „csak” egy folytatás megvalósítása a cél, hanem ennél sokkal több. A játékosok szerinte elvárhatják, hogy sok választási lehetőségük legyen, mert ők szabadon megszabhatják a várost és annak társadalmát, vállalván a döntéseik következményét.

A Frostpunk 2 az első rész konfliktusaira (a túlélés és az emberi értékek; az élet és a sarki hideg egymással szemben) építkezik. Az új réteg viszont a politika, a társadalom, és a technológiai fejlődés témakörét is érinteni fogja, így az emberek és az ő természetük közötti konfliktusok elsimítása is fontos feladat lesz.

A Frostpunk 2 még nem ismert időpontban jön PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu