Beverly Hills-i zsaru 4.: tényleg elkészül, de nem a moziban fogod látni!

MOZI HÍREK – Eddie Murphy visszatér Axel Foley szerepében a Beverly Hills-i zsaru 4.-ben, a Netflix és a Paramount két hónapos forgatásra tervezi a folytatást Kaliforniában.

 

A Beverly Hills-i zsaru 4. egyike annak a közel két tucat filmnek, amelyről kiderült, hogy hamarosan elkezdődik a forgatása Kaliforniában, a Netflix pedig haladt tovább az akció-vígjáték folytatásával. A sorozat sztárja, Eddie Murphy még 1984-ben debütált Axel Foley-ként, aki egy utcai detroiti zsaruként Beverly Hillsbe utazik, hogy egy bűntény után nyomozzon. A folytatásokban, a Beverly Hills-i zsaru II-ben 1987-ben és a Beverly Hills-i zsaru III-ban 1994-ben tért vissza, és a hírek szerint Murphy negyedszer is visszatér Axel szerepében a Beverly Hills-i zsaru 4-ben.

Hétfőn a kaliforniai Film & TV adójóváírási program bemutatta 23 új film, köztük 10 stúdiófilm és 13 indie játékfilm listáját, amelyeket az államban fejlesztenek. Köztük van néhány figyelemre méltó nagy költségvetésű produkció, mint Jean-Marc Vallée cím nélküli John Lennon és Yoko Ono életrajzi filmje a Universal számára, valamint Zack Snyder sci-fije, a Lázadó hold a Netflix számára, utóbbi a Holtak serege sikere után a következő projektje.

A Kaliforniában készülő, Jerry Bruckheimer-féle Beverly Hills-i zsaru 4 jelenleg a Netflixnél van fejlesztés alatt. A projekt a streamingszolgáltató és a Paramount között létrejött egyszeri licencszerződés eredménye, amely a sorozat rebootjának/folyamatának elkészítéséről szól. A hírek szerint 58 forgatási nap alatt mintegy 78 millió dollárnyi minősített kiadást generál Kaliforniában, amelynek egy része San Bernardinóban zajlik majd.

„Alig várjuk, hogy a filmek és filmkészítők e változatos keverékét üdvözölhessük az adójóváírási programban” – mondta Colleen Bell, a Kaliforniai Filmbizottság ügyvezető igazgatója egy nyilatkozatban. A filmek összességében várhatóan közel 678 millió dollárnyi minősített kiadást generálnak Kaliforniában. A 13 indie film közül kilencnek a költségvetése legfeljebb 10 millió dollárt tesz ki. A többi projekt között szerepel az Imagine Entertainment Escape című filmje, egy cím nélküli Kenya Barris-projekt Jonah Hill főszereplésével, valamint Aziz Ansari, Karyn Kusama és Kobi Libii cím nélküli projektjei.

A Bad Boys for Life rendezői, Adil El Arbi és Bilall Fallah a Beverly Hills-i zsaru 4. társrendezői, és a Bad Boys rebootjának sikerét tekintve úgy tűnik, hogy a projekt jó kezekben van velük. Ennek ellenére a Bad Boys for Life előtt már leszerződtek a Beverly Hills Cop 4-re. Tavaly a filmkészítők tájékoztattak arról, hol tart a folytatás fejlesztése, és elárulták, hogy a forgatókönyv gyorsan halad, és remekül néz ki.

„Még mindig benne vagyunk a projektben, és most már van egy forgatókönyvíró, aki megpróbálja megírni az első vázlatot, vagy legalábbis az első kezelést a sztorival” – mondta Arbi a Digital Spy-nak. „Szóval majd meglátjuk, mi lesz az első verzió, de nagyon izgatottak vagyunk, és reméljük, hogy egy másik ikonnal dolgozhatunk együtt, mint Eddie Murphy. Az nagyszerű lenne.”

Eközben Murphy nemrég egy másik klasszikus szerepet is felelevenített fiatalabb korából a márciusban bemutatott Coming 2 America című filmmel. Bár a Beverly Hills-i zsaru III. nem mentes a kritikáktól, az akció-vígjáték franchise sok rajongója ennek ellenére izgatottan várja, hogy Murphy visszatérhet Axel Foley szerepében egy újabb kaliforniai nyomozásra. Ezt a hírt a The Hollywood Reporter című lapból tudhatjuk meg.

Forrás: Collider

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu