Mr Goxx, a brókereket alázó kriptokereskedő

Sokakhoz hasonlóan Mr Goxx is kriptovaluták adásvételével próbálkozik, remélve, hogy meggazdagszik. És nagyon megy neki!

 

Ez a siker két okból is figyelemre méltó. Először is: Mr Goxx pénzt keres, az egész életpályája során elért teljesítménye körülbelül 20%-kal nőtt – ezzel sok profi kereskedőt és alapot megelőzve.

Másodszor, Mr Goxx egy HÖRCSÖG.

Az üzleti gondolkodású rágcsáló szokásos ketrecéhez egy kereskedési iroda is tartozik. Minden nap, amikor belép az irodába, livestream indul a Twitch-en, és Twitter-fiókja tudatja a követőivel: Mr Goxx megkezdte az aznapi kereskedést.

 

 

A „szándékkerék” befuttatásával nemcsak formába hozza magát a fitnesimádó rágcsáló, hanem egyúttal kiválasztja, hogy melyik kriptovalutával szeretne kereskedni, miközben a kerék végigpörög a különböző lehetőségeken. Az irodája emeletén két alagút van a közelben: az egyik a vételhez, a másik az eladáshoz vezet. Minden alkalommal, amikor átfut valamelyik alagúton, az irodájába bekábelezett elektronika Mr Goxx döntéseinek megfelelően lebonyolítja a kereskedést.

 

 

A szőrös pénzmágus mögött két 30-as éveiben járó, németországi férfi áll. „Úgy éreztük, hogy manapság minden egyre drágább, a megtakarítások növelése pedig még nehezebb, pláne, ha magas bérleti díjakat kell fizetni” – nyilatkozták a BBC News-nak (utalva a berlini lakbérekre – a szerk.). „Úgy tűnik, hogy a mi generációnkból a legtöbb ember nem lát más lehetőséget, mint hogy a megtakarításai nagy részét a kriptopiacra dobja, anélkül, hogy fogalma lenne arról, mi folyik ott. Viccelődtünk azon, hogy a hörcsögöm vajon képes lenne-e okosabb befektetési döntéseket hozni, mint mi emberek.”

Mr Goxx neve önmagában is a kriptopiac potenciális katasztrófáira utal. Az Mt Gox nevű cég egykor a világ legnagyobb kriptotőzsdéje volt – amíg veszélybe nem került egy rablás miatt, ami a csődjéhez is vezetett.

 

A Goxx Capital és titokzatos tulajdonosok

 

Az első hónap kemény volt. Mr Goxx június 12-én 326 euróval kezdett, Stellar (XLM) megrendeléssel. Egy hónappal és 95 megrendeléssel később a Goxx Capital 7,3%-os veszteségben volt. Szeptember 27-én azonban a rettenthetetlen kereskedő pályafutásának teljesítménye már 19,41%-os emelkedést mutatott. Ez nem csak a főbb tőzsdék, például az FTSE 100 vagy a Dow Jones hozamát is veri, hanem a befektetési nagyágyú Warren Buffet cégének, a Berkshire Hathawaynek a teljesítményét is – derül ki a Protos kriptohírportál számításaiból. Goxx úr még magán a kriptopiacon is időnként kissé előrébb végzett, mint a legnagyobb deviza, a Bitcoin.

Hogy egyértelmű legyen, a Goxx Capital nem egy valódi befektetési cég – és Mr Goxx emberi partnerei minden egyes tweetben hangsúlyozzák, hogy nem szabad befektetési tanácsadásnak tekinteni. A Mr Goxx mögött álló duó azonban inkább névtelen marad. A kriptovaluták „nagyon ellentmondásos téma volt mindig is és mint manapság szinte minden internetes vitánál, ennél is elég gyorsan hevessé és civilizálatlanná válhat a párbeszéd” – indokolták meg döntésüket. Ezért szeretnék, ha inkább Mr Goxx lenne az arca „könnyed mellékprojektjüknek”.

 

 

Ami amúgy egy hobbi-projektként indult az életüket sújtó koronaőrület idején. Mr Goxx tulajdonosa, egy oktató és prototípus-fejlesztő szakember azt mondja, hogy szereti felkelteni az emberek érdeklődését az új technológiák iránt, olykor humorral. A másik érintett ember, egy programozó, az egyetem óta a legjobb barátja. A páros, akik több száz kilométerre élnek egymástól, a Goxx Capitalon távolról dolgozva „valahogy újra összejöttek”. 

A rágcsáló véletlenszerű kereskedései igen népszerűek mind online, mind a való életben. „Amióta a hörcsögöm elvállalta az üzletét, mindenki körülöttem van, aki több információt kér erről az egész kripto dologról” – mondta Goxx úr gazdája a BBC Newsnak – „főleg olyan emberek, akik általában elszaladnak, ha meghallják a ‘blockchain’ szót”.

 

Goxx Box, little big boss

 

Mr Goxx kereskedőházában szinte minden házi készítésű.  Az iroda teljesen automatizált, a technológia széles skáláját használja, beleértve a szoftveres szkripteket, mikrokontrollereket, egylapos számítógépeket, számítógéppel támogatott tervezést, 3D nyomtatást, lézervágást és egyebeket. Mindez „meglehetősen összetett berendezést eredményezett” – mondták az alkotók. De  már vannak terveik a bővítésre is. „Sok olyan funkciót tervezünk, amelyek sokkal szórakoztatóbbá tennék az egészet, és még több helyet jelentenének Mr Goxx számára, ahol játszadozhatna” – mondták.

 

 

mr_goxx_office_2_thegeek

 

Amúgy állatvédelmi szempontból is fontos megjegyezni, hogy Mr Goxx, mint egy igazi sikeres vezető, teljesen maga osztja be a saját munkaidejét. A szokásos ketrece közötti kapu mindig nyitva áll, kivéve, ha takarítás miatt kell fel kell függesztenie a fitnesz-edzést, akarom mondani kereskedést. A rajongók persze epedve várják a következő livestream-értesítést, amikor „Mr Goxx az irodában van” ismét.

 

Forrás: BBC News

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu