BITCOIN: Közel 100 millió dollárt loptak el hackerek egy japán kripto-rablás során

TECH HÍREK – Hackerek támadták meg a vezető japán Liquid kriptopénzváltót, a becslések szerint közel 100 millió dollárnyi bitcoin-t loptak el. Ez még így is csak a második legnagyobb kriptovaluta-rablás az elmúlt napokban.

 

„Sajnálattal jelentjük be, hogy a #LiquidGlobal meleg pénztárcáit kompromittálták, az eszközöket a hideg pénztárcába helyezzük át” – írta a vállalat a Twitteren. Az úgynevezett „meleg” vagy „forró” digitális pénztárcák általában online alapúak, és úgy tervezték őket, hogy a felhasználók könnyebben hozzáférjenek a kriptovalutáikhoz, míg a „hideg” pénztárcák offline, nehezebben hozzáférhetőek, ezért általában biztonságosabbak.

 

 

Az Elliptic blokkláncelemző cég szerint elemzése szerint mintegy 97 millió dollárnyi kriptovalutát vittek el, a zsákmány között Bitcoin és Ethereum tokeneket. A Liquid közölte, hogy nyomon követi az ellopott kriptovaluták mozgását, és együttműködik más tőzsdékkel az eszközök befagyasztása és visszaszerzése érdekében.

A 2014-ben alapított Liquid több mint 100 országban működik, és több millió ügyfelet szolgál ki világszerte. A CoinMarketCap adatai szerint a világ 20 legnagyobb kriptopénz-tőzsdéjének egyike a napi kereskedési volumen alapján.

 

TECH HÍREK - Hackerek támadták meg a vezető japán Liquid kriptopénzváltót, a becslések szerint közel 100 millió dollárnyi bitcoin-t loptak el.

 

Hatszor ennyit is loptak a múlt héten

 

A Liquid nem az egyetlen japán kriptopénz platform, amelyet nagyszabású rablás ért. 2014-ben a tokiói székhelyű MtGox tőzsde összeomlott, miután majdnem félmilliárd dollárnyi bitcoin tűnt el, míg a Coinchecket 2018-ban egy 530 millió dolláros rablás során hackelték meg.

Múlt héten 600 millió dollárt loptak el a Poly Network blokkláncoldalról, miután egy hacker kihasználta a rendszer sebezhetőségét. „A feltört összeg az egyik legnagyobb a DeFi [decentralizált pénzügyek] történetében” – közölte a Poly Network. Azóta a Mr White Hat néven futó hacker mintegy 427 millió dollárt adott vissza a vagyonból.

Forrás: BBC News

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu