Youtuberek 100 ezer dollárt érő játékgyűjteményt találtak egy elhagyatott házban

A házat le akarták bontani, és ha nincsenek a youtuberek, az összes játék és tartozék örökre elveszett volna. Keresni is jó móka volt, de rátalálni az igazi varázslat!

 

A youtuberek elhagyatott helyeken végzett felfedezései igazán váratlan eredményekre vezethetnek. Így jártak a Cheap Finds Gold Mines csatorna srácai is, akik egy hihetetlen gyűjteményt találtak retro játékokból és kiegészítőkből, meglepően jó állapotban. Talált kincseik közt olyan játékok voltak, mint a The Legend of Zelda: Wind Waker és a Resident Evil 4 láncfűrészes kontrollere.

A közel 25 perces videó egy olyan szobát mutat be, amely tele van kosszal, nedvességgel és rovarokkal, és amelyet 20 éve nem látogattak meg. Aimee és Korbin, a YouTube-csatorna tulajdonosai a talált játékok és kiegészítők teljes gyűjteményének értékét legalább 100 000 dollárra becsülték.

 

 

Később kiderült az elhagyott gyűjtemény története is. Egy Stephanie nevű nő volt az, aki helyre tette a dolgokat. A ház a nagybátyjáé volt, aki 1965 óta lakott az ingatlanban. Betegség miatt azonban 2019-ben kiköltözött.

Miután elvesztette egy szerettét, Stephanie nagybátyja elkezdett gyűjteni olyan dolgokat, amelyek erre a személyre emlékeztették, és mint kiderült, ezek videojátékok és egyéb, a játékosok által használt kiegészítők voltak. A házat minden tartalmával együtt le akarták bontani, de Aimee és Korbin még időben megmentette a gyűjteményt. A kincseket nyolc barátjuk között osztották szét, akik mindegyike nagyjából 20 000 dollár értékű árut vitt magával.

Nem ez az első eset, hogy régi játékok óriási összegeket érnek. A történelem legdrágább videojátéka mindezidáig a Super Mario 64 egy exkluzív darabja, amely több mint 1 500 000 dollárért kelt el egy árverésen.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu