Menu

A PETA felszólalt a Far Cry 6 egyik minijátéka ellen!

A Far Cry 6-ban van egy minijáték, amiben kakasharc kapta a főszerepet. Az amerikai állatjogi szervezet változtatást szeretne a Ubisoft új játékában…

 

Ezt a Ubisoft feltehetőleg azért implementálta a jövőben valószínűleg az online felé tapogatózó franchise-ában (az Assassin’s Creed is errefelé kacsintgat az Infinity alcímű projekttel…), mert a francia kiadó nagy előszeretettel veszi át a helyszínek kultúráját, így ezért is jutott be a kakascsata, hiszen Kubában ez megszokottnak nevezhető (sőt, legális és népszerű, ám jogilag Batista megbuktatása és Fidel Castro hatalomra jutása óta tiltott az ezzel kapcsolatos fogadás…).

A PETA (People for Ethical Treatment of Animals) egy közleményt hozott nyilvánosságra, és ebben kiemelték, hogy a kakasviadal egy véres sportág, és ezt egy Mortal Kombat-féle videojátékos küzdelemmé változtatni nem nevezhető valódi innovációnak, ugyanis napjaink társadalma elítéli, hogy az erre kényszerített állatok élet-halál harcot vívjanak.

A küzdésre kijelölt kakasok a PETA szerint éles sarkantyúkkal felvértezve szállnak ringbe, és ezekkel a húsba és a csontba is beledöfnek. Ezek kínkeserves, halálos sérüléseket okoznak, és emiatt a PETA Latino arra sürgeti a Ubisoftot, hogy ezt az elítélendő minijátékot cseréljék le egy olyanra, amiben az erőszak nincsen dicsőítve.

Itt jöhet jogosan az a kérdés, hogy a Ubisoft vajon reagált-e a PETA nyilatkozatára? Nem nagy meglepetés, ha azt mondjuk, hogy a Yves Guillemot vezette francia cég nem nyilatkozott a minijátékkal kapcsolatban. Itt azért mellékesen hozzátennénk, hogy a 2006-ban PlayStation 2-re, Xboxra és PC-re, egy évvel később pedig Nintendo Wii-re is kiadott Scarface: The World is Yoursban is volt kakasharcos minijáték, igaz, ott azért a fogadáson volt a fő hangsúly. (És az nem is volt kötelező.) Szóval ez nem az első eset, hogy ez a téma felbukkan egy videojátékban, és azért Tony Montana történetének elképzelt folytatása (mert az volt…) már tizenöt éve, hogy megjelent.

Vajon mikor reagál a Ubisoft az ügyre?

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu