A Galaxis Őrzői: kikukázott kisfilmen Rocket és Groot története

A közelmúltban kiderült, hogy A Galaxis Őrzői 4 rövid előzményfilmet is kaphatott volna. James Gunn még le is forgatott pár jelenetet a „Rocket&Groot” sztori bemutatásához.

 

Minden filmkészítőnek vannak olyan projektjei, amelyek a fejlesztésből a kukába kerülnek anélkül, hogy napvilágot látnának, és James Gunn megerősítette, hogy az egyik ilyen, A galaxis őrzőit érintő projektről szóló történetek nem csak igazak, de törlés helyett elkezdtek hozzáforgatni az anyaghoz. A Marvel Studios története című új könyvben Kevin Feige arról beszél, hogy A galaxis őrzői majdnem kapott néhány rövid előzményfilmet, amelyek számos karaktert és háttértörténetüket mutatták volna be az első film 2014-es bemutatója előtt.

A könyvben Feige így fogalmaz: „Eljátszottunk az ötlettel, hogy rövidfilmeket készítünk Draxról, Rocketről és Grootról, valamint Gamoráról, amelyek az Őrzőkhöz vezetnek. Ez a One-Shot-sorozat vezetett volna a tulajdonképpeni Guardians-filmbe — amit közvetlenül megelőzött volna egy negyedik önálló rövidfilm is egy titokzatos kölyökről, aki szereti a fantázia dolgokat. Aztán elkezdődött volna a Guardians. És félúton kiderülne, hogy a nagy űrhős a kölyök a rövidfilmből. Azt gondoltuk, hogy ez okos lenne, de túl sok volt”.

A Twitter-fiókján a Screen Rant cikkére reagálva James Gunn elismerte az elveszett előzményeket, és elárulta, hogy még a Rocket és Groot történetének egy részét is leforgatta, mielőtt az ötletet kidobták.

 

 

„El is felejtettem ezt, de ez igaz. Nem csak terveztük, hanem le is forgattunk felvételeket az egyik forgatókönyvhöz (Rocket & Groot) – ennek egy része volt az első felvétel, amikor Rocket egy géppisztollyal lövöldözött Groot hátán, amit a San Diego-i Comic-Conon mutattunk be”.

Gunn így folytatta: „4 [spinoff] készült – Rocket & Groot, Gamora, Drax és Star-Lord. Csak a Rocket & Groot forgatókönyve volt teljesen kész, sőt, a storyboard is teljesen kész volt. Ez volt a történet, hogy hogyan találkoztak és még mindig úgy gondolom, hogy igaz ez a kánon a fejemben. Továbbá írtam egy szerepet Alan Tudykinnak is!”

„Végül nem csináltuk meg, mert rájöttem, hogy nevetséges lenne számomra 4 rövidfilmet írni és rendezni egyszerre, miközben egy hatalmas világépítő filmet készítek elő” – folytatta Gunn. „A 3 rövidfilmet a Guardians előtt megjelenő 3 film előtt játszották volna – ami jó ötletnek tűnt, hogy az emberek megismerjék őket, hiszen mindenki azt mondta, hogy ezek az ismeretlen karakterek lesznek a ‘Marvel első bombája’.”

Végül így folytatta: „A 4. rövidfilm Quill háttértörténete lett volna, ami valójában az, ami most az Őrzők elején van. Nagyon nehéz volt beismernem, hogy ez túl sok volt nekem és szomorú voltam, de úgy döntöttem, nem tudom megcsinálni őket (különösen Rocket & Groot-ot). De tudod, talán majd egyszer!”

 

 

Tekintettel arra, hogy James Gunn a Guardians örökségét a Guardians of the Galaxy Vol. 3-mal vélhetően befejezi, ez biztosan nem úgy hangzik, mintha teljesen meggyőzte volna magát erről, és ha visszakérnék, hogy meséljen el néhány rövid, egyéni történetet a legénységről, akkor egyértelműen benne lenne a dologban. Miután a trilógia utolsó filmjének megjelenéséig majdnem egy évtizedet adott a szedett-vedett hősök bandájának, ki hibáztatná őt azért, hogy nehezen tudná őket végleg hátrahagyni. Mivel a Disney+ mostanában számos rövidfilmnek ad otthont, ez biztosan tökéletes módja lenne a franchise-hoz való visszatérésnek anélkül a nyomás nélkül, hogy egy teljesen új film cselekményét kellene kitalálni.

Mindemellett a Guardians of the Galaxy Holiday Special forgatása már folyamatban van, és egyenesen a Guardians of the Galaxy Vol. 3-ba vezet majd át, amely 2022 decemberében a Disney+-on, illetve 2023. május 5-én a mozikban is bemutatkozik.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu