A Disney nem adja ki az Örökkévalókat a Perzsa-öböl menti országokban [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Disney nem volt hajlandó eltávolítani a cselekmény azon részeit, amelyek a régió cenzúrahatóságával ellentétesek voltak.

 

A Marvel Örökkévalók november 11-én került volna a mozikba Szaúd-Arábiában, Katarban, Bahreinben, Ománban, Kuvaitban és a Perzsa-öböl térségének más országaiban. Mégis, három ország cenzorai arra kérték a forgalmazó Disney Movies-t, hogy a vetítések feltételeként vágjon ki bizonyos jeleneteket.

Amikor a Disney ezt megtagadta, az eredmény az lett, hogy az Örökkévalók-t eltávolították azokról a weboldalakról, ahol a filmet hirdették. Egyelőre annyit tudni, hogy az Emirátusok továbbra is rajta tartja a közelgő bemutatók listáján, és hogy a jegyek elővételben kaphatók. A Vox Cinemas, a régió legnagyobb kiállítója nem kommentálta az ügyet.

A cenzúra oka vélhetően egy nem explicit szexuális jelenet és egy azonos nemű párt ábrázoló jelenetek. Az egyikük a Marvel-univerzum első homoszexuális szuperhőse, akit Brian Tyree Henry alakít. A filmben ő és egy másik színész csókolózik.

A homoszexualitás még mindig illegális néhány Öböl-menti országban, és az LMBTQ+ ábrázolású filmeket gyakran eltávolítják. Tunézia 2017-ben betiltotta a Wonder Womant, mert a főszereplője, Gal Gadot izraeli, 2020-ban pedig Szaúd-Arábia tette ugyanezt a Pixar Előre című filmjével egy leszbikus kapcsolatra utaló kommentár miatt.

Angelina Jolie színésznő bírálta a „tudatlan” embereket, akik miatt betiltották a filmet. „Szomorú vagyok” – mondta a közönségre utalva, akik nem láthatják majd a filmet, de „büszke” arra, hogy a Marvel nem volt hajlandó eltávolítani azokat a másodperceket a filmből.

A filmet Kuvaitban és Katarban betiltották, mert a cselekményét, amely egy istenek által küldött szuperhőscsaládot ábrázol, bűnösnek tartják. Más területeken, például Libanonban és Egyiptomban az Örökkévalók megjelenik, de az intim, homoszexuális vagy heteroszexuális jelenetek elfojtásával, ami egyes országokban bevett gyakorlat a hollywoodi stúdióknál. Az Örökkévalók Ecuadorban már a mozikban van.

A film tíz, az MCU-ban még soha nem látott karaktert vonultat fel, és időbeliségét tekintve epikus terjedelmű: a történet több mint 7000 évet ölel fel a Földön és az űrben, folyamatos ugrásokkal a múlt, a jelen és a jövő között.

Forrás: lavanguardia

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu