Sok Xbox 360-as játék rejtélyes frissítést kapott, mire készül a Microsoft?

A kettővel ezelőtti konzolgenerációra, az Xbox 360-ra kiadott játékok közül több népszerű cím is váratlanul kapott egy frissítést; a redmondiak valamin tehát törhetik a fejüket.

 

Az Xbox a mai napon ünnepli a 20. születésnapját, ugyanis az Egyesült Államokban 2001. november 15-én startolt el az első Microsoft-konzol (és vele együtt a Halo: Combat Evolved is. A sorozat legújabb tagja a Halo Infinite, amiről a minap pletyka szintjén írtuk, hogy a mai naptól elrajtolhat a free-to-play multiplayer komponense…), így tényleg egy kerek számot ünnepelhet Phil Spencer, az Xbox-vezér.

De az a furcsaság, hogy az Xbox 360-as játékok közül több, mai napig is népszerű alkotás kapott egy frissítést, az viszont már nem akkora meglepetés, hogy a listán több is a Bethesdához fűződik. A VGC a Fallout 3, a Fallout: New Vegas, a The Elder Scrolls IV: Oblivion, a Fable Anniversary, a Fable 3, a Dead Space, a Dead Space 3, a Dragon Age: Origins, illetve a Dragon Age 2 számára jöttek ki patchek. Hivatalos indoklás a frissítések mögött nincs, de lehet sejteni, hogy a jobb visszamenőleges támogatás miatt készültek a frissítések (és igen, ezen a téren a PlayStation 5-nek igenis van hová fejlődnie…).

A mai nap a Microsoftnak mindenféleképpen ki kell terítenie a kártyáit, ugyanis magyar idő szerint este hét órakor indul egy közvetítés YouTube-on, Twitch-en, illetve Facebookon, amiben a húsz éves Xbox-évfordulót fogja megünnepelni a mostanában nagyobb felvásárlásokba kezdett techcég (az Xbox Game Studios ugyanis például a Bethesda teljes egészével izmosodott a legutóbb), ami viszont évek óta nem közli az Xbox konzolok értékesítési adatait (feltehetőleg azért, mert a PlayStation 4 elverte az Xbox One-t; hivatalosan pedig azt mondják, hogy ez irreleváns adatnak mondható…).

Azt mindenféleképpen el kell ismerni, hogy a Microsoft nagyobb tiszteletet mutat a régebbi játékok felé, mint a Sony (ne feledjük Jim Ryan E3 2016-os kommentjét, ahol kb. a busz alá hajította azokat).

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu