A Nintendo szerint a GameCube hátrányos helyzetbe került a lila színe miatt

A vállalat több vezetője is beszélt a GameCube-ról a megjelenés 20. évfordulója alkalmából

 

 

Húsz évvel ezelőtt jelent meg számos területen a Nintendo GameCube, az otthoni konzol, amely a Big N egyik legnagyobb kudarca volt ezen a piacon, legalábbis a Wii U érkezéséig. Két évtizeddel később még mindig azon tűnődünk, hogy pontosan mi volt az a hiba, ami megakadályozta, hogy a márka többi gépéhez hasonló sikert érjen el, amelyek a PlayStation 2 és az eredeti Xbox előtt alulmaradtak.

Úgy tűnik, hogy a vállalatnak van némi elképzelése arról, hogy mi történhetett, mivel az amerikai megjelenés 20. évfordulója alkalmából készült egyedi VGC-funkcióban az akkori felelősök közül néhányan elmélyedtek a témában. És kétségtelenül az keltette fel leginkább a figyelmünket, hogy a Nintendo szerint a lila szín ártott nekik a konkurenciával szemben.

Felvetettük, hogy a lila nem a legjobb szín, amivel elindulhatnánk, Japán pedig azt mondta, hogy ezt fogják használni” – mondta Perrin Kaplan, a Nintendo korábbi marketing és vállalati ügyekért felelős alelnöke az Egyesült Államokban. „Ezután a fekete és az ezüst színt erőltettük, mert az USA-ban még senki sem csinált lila színben semmit. Nem arról van szó, hogy nem lehet más színű konzolt piacra dobni, csak arról, hogy ezt a színt nagyon nőiesnek tartották. Nem tűnt férfiasnak. Emlékszem, nagyon idegesek voltunk a E3 rendezvényen, hogy rossz sajtóvisszhangot kapunk majd a szín miatt.”

Közben Beth Llewelyn, a Nintendo Amerika korábbi vállalati kommunikációs igazgatója is ragaszkodott ahhoz, hogy problémát jelentett a promóció. „Ez még az Apple előtt volt. A színválasztás ma már szándéknyilatkozat, de előtte minden rendszer fekete volt… még a fehéret sem nagyon használták” – magyarázza. „Mindig azt néztük, hogy mit csinál a Sony és a Microsoft, mint versenytársak, és ez a lila doboz nem sokat segített.

Akárhogy is van, tény, hogy a GameCube  helyet vívott magának a szívünkben. Bár nem a Nintendo kedvence, az úttörő konzol a maga korának ikonjává vált, és még napjaink néhány legnagyobb nevére is rányomta bélyegét, például az Xbox-főnök Phil Spencerre.

Forrás: Forrás: gamersrd

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu