Az Electronic Arts és a FIFA még mindig a licencen vitatkozik

Az Andrew Wilson által vezetett kiadó szerint nem lesz jelenetős csökkenés a játékosok számában, ha az évente megjelenő focijáték jövőre már nem FIFA néven érkezik majd meg a boltokba.

 

Egyre nagyobb valószínűsége van annak, hogy a FIFA 23 sosem fog megjelenni, helyette EA Sports F.C. 23 néven kell majd keresni az Electronic Arts focijátékát. Ennek oka, hogy a kiadó teljesen érthetetlen módon (ugyanis az Ultimate Team révén degeszre keresi magát az EA; mégsem vállalta be a licencdíjakat, ami miatt a DICE Star Wars: Battlefront III-ját sem engedték megvalósítani, erről írtunk is) nem akar a FIFA névhasználati jogáért fizetni. Emellett a futballszervezet is hangsúlyozta, nem akarnak monopolhelyzetet teremteni a licensszel.
Az Electronic Arts kiadótól David Jackson a Financial Timesnak azt mondta, hogy ők maguk sem biztosak abban, hogy a későbbiekben fogják még használni a FIFA nevet. Elmondása szerint szerte a világban sok fiatal játékos fejében berögződött a FIFA név, rengeteg aktív játékosuk van, és szerinte ez a jövőben sem fog változni. Jackson hozzátette, hogy az Electronic Arts nem naiv, és változhatnak a dolgok, de nem látnak nagy kockázatot egészen addig, amíg képesek a játékosok elvárásainak megfelelni, és a használók is úgy érzik, azt kapják a termékeiktől, amit szeretnének.

Az Electronic Arts mostanában nem nagyon fektetett olyan hatalmas erőfeszítéseket a FIFÁba, de úgy en bloc a sportjátékaiba sem, inkább a mikrotranzakciókkal megtömött Ultimate Team a fontosabb; ne felejtsük, hogy a FIFA 22 PC-n továbbra is az előző generációs kiadás, így a kiadó nagy ívben tesz a PC-sekre, míg a PlayStation 5/Xbox Series párosán már a 21-es felvonásra is újítottak. A tavalyi PC-s nélkülözés még megérthető, de az ideire már nem sok kifogás van.

A Madden NFL esetében sem elégedett sok játékos, de amíg profit van, az Electronic Arts nem fog változtatni.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu