Uncharted: Legacy of Thieves Collection: Rockstar-féle lépés a Sony-tól [VIDEO]

A Sony Interactive Entertainment közölte, hogy a Naughty Dog két Uncharted játékának felújítása milyen extrákat hoz magával a PlayStation 5-tel rendelkezőknek.

 

A bejelentés szokás szerint a PlayStation Blogon történt, és a Sony nem várta ki a The Game Awardsot, hogy közölje az Uncharted 4: A Thief’s End és az Uncharted: The Lost Legacy párosát tartalmazó csomag megjelenési dátumát… legalábbis az egyik platformon. De nézzük a részleteket. A Fidelity grafikus mód natív 4K felbontásban futtatja a két játékot PlayStation 5-ön, 30 FPS-sel. A Performance mód a PlayStation 4-es patch átemelve az új konzolra, és itt értelemszerűen 60 FPS a frame rate. A Performance+ mód esetében, ha nem zavar minket a felbontás csökkenése, viszont szeretnénk a lehető legfinomabb játékmenetet, akkor 1080p felbontáson 120 FPS-t kapunk, de ehhez 120 Hz-et támogató kijelzőre is szükségünk lesz.

A PlayStation 5-ön a poszt szerint gyorsabb a töltési idő, mint amennyi ideig tart Nate vagy Chloe fegyverének kézbe kapása (és utóbbit kifejezetten gyorsnak titulálta a blogbejegyzés). Ott van még a térbeli 3D audio a TV hangszóróin, vagy analóg/USB-s sztereó fejhallgató segítségével: így érzékelhetjük, hogy honnan lőnek ránk, és a helyszínekben komolyabban el tudunk merülni. A DualSense kontroller adaptív ravaszai és a haptikus visszajelzései kapcsán finomhangolták a vibrációt és az ellenállást. Így érezni fogjuk, ahogy az összkerekes járművek gurulnak a terepen, ahogy pofán vágunk valakit, és ahogy elmenekülünk a kötéllel.

Az árazás: az Uncharted: Legacy of Thieves Collection 50 dollár/euró lesz, forintban tehát jó 18 ezer forint, lemezesen talán még több is. Akinek megvan az Uncharted 4: A Thief’s End, Uncharted: The Lost Legacy, vagy az Uncharted 4: A Thief’s End & Uncharted: The Lost Legacy Digital Bundle valamelyike, tíz dollárért/euróért (~3600 forintért) frissíthet, és ez január 28-ától lesz érvényes. A lemezes kiadással rendelkezőknek mindig be kell tenniük a PlayStation 5 Standard Editionjükbe a lemezt a játékhoz, akinek pedig PlayStation 5 Digital Editionje van, értelemszerűen nem tudja 10 euróért frissíteni a játékát. A PlayStation Plus-előfizetés révén megszerzett Uncharted 4: A Thief’s End nem érvényes a frissítéshez, és a kollekcióból kimarad a multiplayer is.

Van egy filmes akció is: aki február 3-áig megveszi az Uncharted: Legacy of Thieves Collectiont, februárban megnézheti az Uncharted filmet az így kapott kód segítségével, amivel egy jegyet kaphat az akcióban részt vevő mozikban… az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, vagy Új-Zélandon. A PC-sek pedig a Steamen és az Epic Games Store-on is megvehetik a játékpárost, de a portról csak később fogunk hallani részleteket.

Az Uncharted: Legacy of Thieves Collection január 28-án jön PlayStation 5-re, majd valamikor jövőre PC-re. És miért a Rockstar-lépés? Az Uncharted 4: A Thief’s End és az Uncharted: The Lost Legacy ugyanis már le lett véve a PlayStation Store-ról. Tehát itt is arra erőlteti a vásárlókat a Sony, hogy tessék az újat megvenni (a konzolt is beleértve), és így az olcsó frissítés lehetősége is tovaszállt. A Rockstarnál ez nagyon balul sült el a Grand Theft Auto-trilógiával… úgyhogy marad a 40 eurós (~15 ezer forintos) kollekció a PS4-en.

Forrás: Gematsu, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu