A videojáték óriás Embracer felvásárolja a Hellboy kiadóját, a Dark Horse Comicsot

Az Embracer Group ezzel a nagy kiadóval folytatja a videojáték-iparon kívüli terjeszkedését

 

 

Az Embracer Group ma bejelentette, hogy megállapodást kötött a Dark Horse felvásárlásáról, és ezzel a tizedik működő csoportjává válik a THQ Nordic, a Koch Media, a Gearbox és mások mellett. A tranzakció lehetővé teszi a videojáték-holding számára, hogy nem iparági ágazatokban terjeszkedjen, miközben átveszi az ellenőrzést egy kiterjedt IP-portfólió felett.

Az akvizíció révén az Embracer megerősíti transzmediális képességeit a tartalomfejlesztés, a képregénykiadás, valamint a film- és televíziós gyártás területén szerzett szakértelemmel. A Dark Horse több mint 300 szellemi tulajdont birtokol vagy ellenőriz, amelyek közül sok vonzó a jövőbeni transzmédiás hasznosításra, beleértve új videojátékok létrehozását,” – áll a svéd konglomerátum közleményében.

A sajtóközlemény nagy hangsúlyt fektet a szinergiákra, így várhatóan olyan karaktereken alapuló új játékok bejelentésére lehet számítani, mint a Hellboy, A maszk és Jeff Lemire Black Hammer szuperhős univerzuma. A cég jelenleg egy produkciós céget is működtet, több sorozat és film is készül, köztük a Netflix számára készülő The Umbrella Academy.

Érdemes megjegyezni, hogy az év közepén már arról szóltak a hírek, hogy a Dark Horse a videojátékokba is be akar ugrani, tárgyalásokat folytatva az iparág kiadóival. Végül a hollywoodi stúdiókkal is összefüggésbe hozott pletykák közepette az eladás mellett döntött. Az üzletet a jövő év elején véglegesítik.

Ma, a videojátékok felé fordítva figyelmét, bejelentette a Perfect World megvásárlását, amely a Gearbox Publishing operációs egység része lesz. Néhány hete azt is bejelentették, hogy egy olyan társasjátékkiadót kíván felvásárolni, amely olyan nagy sikerekért felelős, mint a Catan és a Pandemic.

Forrás: mundogamers

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu