Betty White meghalt, a legendás színésznő 99 éves volt

MOZI HÍREK – Betty White szilveszterkor hunyt el, alig néhány héttel 100. születésnapja előtt. White még halála előtt árulta el 99. születésnapi terveit, és két kacsa is szerepelt benne.

 

2021 végén érkezik a hír, hogy elhunyt Betty White, egy igazi tévés és komikus legenda és egyben a világ egyik legkedveltebb híressége. Alig néhány héttel a 100. születésnapja előtt White rengeteg szeretetet kapott barátaitól és rajongóitól, akik már alig várták, hogy megünnepelhessék a nagy napot. Sajnálatos módon White a jelentések szerint szilveszter éjjelén otthonában halt meg a bűnüldöző szervek forrásai szerint. Az idős hölgy 99 éves volt.

„Azt hittem, örökké fog élni” – erősítette meg a hírt White ügynöke, Jeff Witjas a People-nek. „Borzasztóan fog hiányozni. Nem hiszem, hogy Betty valaha is félt az elmúlástól, mert mindig a férjével akart lenni. Hitt abban, hogy újra vele lesz.”

Betty White arra készült, hogy január 17-én ünnepelje 100. születésnapját. A Fathom Events egyetlen napra még egy színházi ünnepséget is rendezett az életéről és karrierjének eredményeiről. A Betty White: 100 Years Young – A Birthday Celebration című dokumentumfilmben White számos híres barátja mesél a színésznőről, köztük Ryan Reynolds, Tina Fey, Robert Redford, Clint Eastwood, Morgan Freeman, Carol Burnett, Jimmy Kimmel, Valerie Bertinelli, Wendy Malick, Jennifer Love Hewitt és Lin Manuel-Miranda. Betty személyesen is megjelenik, hogy elmesélje csodálatos életének és karrierjének belső történeteit. A dokumentumfilmes ünnepség most emlékül szolgál.

„Ki ne szeretné a partikat!!!? Ez nagyszerű lesz” – mondta White a közelgő mozis ünnepségről.

Betty White az elmúlt nyolc évtizedben lépett fel, 1939-ben kezdte pályafutását. Az évek során gyakran lépett fel, és különösen a komédiában jeleskedett. Egyik legnépszerűbb szerepe Rose Nylund volt az Aranylányok című klasszikus sitcomban, amelyben Bea Arthur, Rue McClanahan és Estelle Getty is szerepelt. White volt a legidősebb a négy főszereplő közül, és ő volt a sorozat leghosszabb ideig élő sztárja. Visszatért a szerephez a The Golden Palace című spinoff-sorozatban is, amelyről nemrég jelentették be, hogy január 10-én indul a Hulu streaming csatornán.

White 115 színészi kreditet tudhat magáénak. Az elmúlt évtizedekben a legkülönbözőbb műsorokban tűnt fel, olyan emlékezetes alakításokkal, mint a The Mary Tyler Moore Show, a The Betty White Show, a The Love Boat, a Mama családja, a Boston Legal, a The Bold and the Beautiful és még sok más sorozat. Az utóbbi években a Hot in Cleveland című sikersorozatban játszott, amely ismét reflektorfénybe helyezte.

A világjárvány idején White a biztonság érdekében nagyrészt magába zárkózott. Sok időt töltött keresztrejtvényfejtéssel és állattársai látogatásával. Januári 99. születésnapján White elmondta, hogy a kacsákkal ünnepelt, amelyeket minden nap megetet. Tavaly így nyilatkozott az ET-nek a születésnapi terveiről: „Valószínűleg nem kérdezted, de azért elmondom. Mit csinálok a születésnapomon? A COVID miatt minden reggel egy mérföldet futok, így azon dolgozom, hogy újra kiadják a The Pet Set-et, és etetem a két kacsát, akik minden nap meglátogatnak.”

A világjárvány kitörése előtt White azt is tervezte, hogy egy másik filmben fog szerepelni. Ő lett volna a Lifetime egy cím nélküli karácsonyi filmjének főszereplője, amelyben White egy titokzatos nőt alakított volna, aki a Mikulás-imitátoroknak segít a kiképzésben. A filmet a COVID miatt elhalasztották, és a projektet soha nem fejezték be.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu