Mina The Hollower: újabb ígéretes projekt a Shovel Knight fejlesztőitől! [VIDEO]

Bár közösségi finanszírozást igényel a játék (és már most el is érte a minimum kitűzött célt…), szinte biztos, hogy jó kezekben van a rajongók anyagi támogatása.

 

A Yacht Club Games bejelentett egy 8-bites akció-kaland játékot, ami a Game Boy Color (egy, a kilencvenes évek végén elindított, szintén 8-bites handheld a Nintendotól) stílusát követve készül az összes jelentősebb platformra, igaz, itt még változhatnak az elképzelések. A 311503 dollár (97,8 millió forint) már most megvan a stúdiónak, holott a kampányból még van vissza 29 nap, így szinte biztos, hogy milliókat fognak kaszálni, ami tovább tudja bővíteni a Mina the Hollower koncepcióját.

A játékban egy ijesztő világra számíthatunk, főszereplőnk pedig egy megátkozott szigetet próbál megmenteni. Audiovizuálisan alaposan a múltat képviseli (és ez a Shovel Knightnak is bejött, úgyhogy a srácok tudják, mit csinálnak), és lesznek bizarr karakterek, titkok, bossfightok, extra képességek, szóval minden, ami műfajilag elvárható. (Ezért a „pixelre tökéletes grafika” kifejezés szintén egy olyan léc, amit a Yacht Club Gamesnek meg kell ugrania.)

Bár a múltba réved a hangok és a látvány szemszögéből tekintve, modernebb lesz a két évtizeddel ezelőtti játékokhoz képest, ugyanis részletes animációk, szélesvásznú grafika, illetve stabil, megbízható irányítás fogja jellemezni a Mina the Hollowert, amiben főbb fegyverünk Indiana Jones után szabadon az ostor lesz (és ennek neve is van jelen esetünkben: Nightstar), de lesznek más fegyverek is, és mindegyiknek egyedi mozgáskészlete lesz. Lesznek felvehető tárgyak (trinketek), amik hatásokat kölcsönöznek karakterünknek és/vagy felszerelésének. A soundtrack a Microsoft MSX-éhez hasonló stílusú lesz, és Jake Kaufmantól, egy chiptune-veterántól származik, a játék történetét pedig a Viktória-kori, gótikus horror ihlette.

A Mina The Hollower PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre készül. Itt még változhatnak a tervek, és a megjelenési dátum sem ismert. Mivel már most elérte a Yacht Club Games a kitűzött Kickstarter-célt, így ebben a tekintetben már most sikeresnek nevezhetjük a játékot.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu