Szaúd-Arábia több mint egymilliárd dollár értékben vásárol Capcom és Nexon részvényeket

Mohammed bin Szalmán koronaherceg a hírek szerint arra törekszik, hogy az Szaúd-Arábia gazdasága kevésbé függjön az olajtól.

 

 

Szaúd-Arábia legfrissebb üzleti húzása még úgy is meglepetést okozhat, hogy 2022 már eddig is bővelkedett a korábban szinte elképzelhetetlen befektetésekben és felvásárlásokban. Mint tudjuk, az év azzal kezdődött, hogy a Microsoft közel 70 milliárd dollárért megvásárolta az Activision Blizzardot a videójátékok történetének egyik legváratlanabb akciójában, majd a PlayStation 3,6 milliárd dollárért vette meg a Destiny és a Halo mögött álló stúdiót, a Bungie-t.

Ezúttal a Street Fighter, a Resident Evil és a Monster Hunter kitalálói keltették fel Mohammed bin Szalmán, az ország trónörökösének figyelmét, aki már korábban is megmutatta érdeklődését a videójáték-piac iránt, olyan jelentős befektetésekkel, mint amilyen a 2020-as volt, amikor az SNK 33%-át vásárolta meg.

A befektetés ezúttal a VGC beszámolója szerint a szaúd-arábiai állami vagyonalapból érkezett, és több mint 1 milliárd dollár értékben történik. Az üzlet során az állam 5%-os részesedést szerzett a Capcomban és a dél-koreai Nexonban is.

Szaúd-Arábia mindkét vállalatban 5%-os részesedést szerzett

Az ország vezetőinek a videójátékokba történő befektetései állítólag azt célozzák, hogy gazdasága kevésbé függjön az olajtól, és azon dolgozik, hogy „globális befektetési erőművé és a világ legnagyobb hatású befektetőjévé váljon, lehetővé téve új ágazatok és lehetőségek létrehozását, amelyek a jövő globális gazdaságát alakítják, miközben Szaúd-Arábia gazdasági átalakulását is előmozdítja” – olvasható a Közberuházási Alap honlapján.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu