Csalással vádolja egy ügyvéd a Sony-t a Horizon: Forbidden West PS5 és PS4 árkülönbségei kapcsán

A Guerrilla PlayStationre szánt címe, a Horizon 10 euróval kerül többe az új generációban annak ellenére, hogy ugyanaz a játék, ez pedig az ügyvéd szerint a vásárlók megtévesztése.

 

A február hónap és az egész 2022-es év egyik legjobban várt címe a Sony konzoltulajdonosok számára a Horizon: Forbidden West, az új PlayStation exkluzív, amely ismét elhozza nekünk Aloy kalandját abban a disztópikus jövőben, amely tele van titokzatos és hatalmas gépekkel.

Már csak egy nap van hátra, hogy a Guerrilla játéka elérje az előző és az új generációt is, de a néhány hónapja bejelentett ingyenes frissítés PS4-ről PS5-re az elmúlt hetekben kritika tárgya lett, miután a felhasználók látták a különböző platformok árait. Márpedig a Forbidden West lényegében ugyanaz a játék mindkét konzolon, hiszen PS4-ről ingyen frissül, PS5-ről viszont 10 euróval magasabb az ára, ha a konzolon a PlayStation Store-ban nézzük.

A Sony konzoljának digitális áruházában azt látjuk, hogy ha PS4-ről lépünk be, akkor a megjelenő ár 69,99 euró (23.990 Ft.) a standard kiadásért, míg, ha ezt magáról PS5-ről tesszük, akkor az ár 79,99 eurót tesz ki (31.190 Ft.) Lehetséges, hogy ez az új generáció nagy Sony-exkluzívjainak áraival kapcsolatos új szabványoknak köszönhető, de – az ügyvéd szerint – felfogható úgy is, mint egy trükk a next gen felhasználónak, hogy 10 euróval többet kell fizetnie anélkül, hogy szükséges lenne, hiszen érdemes lenne egyszerűen megvenni a PS4-es verziót és PS5-ön futtatni a játékot.

Pontosan ezt gondolta egy ügyvéd is. Ahogy a VGC is írt róla, Richard Hoeg, a Hoeg Law ügyvédje keményen bírálta a Sony-t, mert úgy vélte, hogy félrevezető reklámot csináltak, amikor bejelentették az ingyenes frissítést. „Ezt az üzleti modellt nem tudja megvédeni a Sony PlayStation.” – írta egy bejegyzésben.

„Úgy tűnik, hogy szándékosan akarják összezavarni az embereket az árral kapcsolatban, hogy 10 dollárt lopjanak a tájékozatlanoktól” – folytatta. „Még a GYIK-jüket sem frissítették. Most akkor mit csináljanak a felhasználók? Olyan, mintha a Sony direkt azt akarná, hogy bepereljék a céget,” állítja az ügyvéd egy másik tweetben a problémával kapcsolatos posztok sorában.

Ezt követően Hoeg bővebben is foglalkozott a témával, és a VGC-vel beszélt a jogi következményekről, amelyeket a Sony elszenvedhet a döntés miatt. Azt mondja, hogy különböző vádpontokat is fel lehet hozni a Sony ellen, és a japán központú cég még a Federal Trade Commission-nál is bajba kerülhet az ügy kapcsán – ez az amerikai állami hivatal védi a fogyasztókat védi a megtévesztő, tisztességtelen vagy csalárd piaci gyakorlatoktól.

Várva, hogy kiderüljön, hogy indul-e bármilyen eljárás indul a jövőben, amely kapcsolódik ehhez a dilemmához, a Guerrilla fejlesztői elégedettek lehetnek a munkájukkal. A játék február 18-án megjelenik PS4-re és PS5-re, de sok teszt már napvilágot látott (mi még teszteljük a Sony-tól nemrég kapott verziónkat), és a legtöbb alapján akár év játéka is lehet a Horizon Forbidden West.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu