A Marvel’s Guardians of the Galaxy is alulteljesített a Square Enix szerint

Marvel’s Guardians of the Galaxy: Eddig kettőből nulla: a Disney-vel kötött megállapodás így nem sokáig fog életben maradni, ha a japán kiadó ennyire alulmúlja a saját elvárásait!

 

A Disney birtokában levő Marvel licenceiből eddig két játékot hozott ki a Square Enix. Ott van a Marvel’s Avengers, ami az élő szolgáltatásos, live service modelljével sem nyerte el a játékosok bizalmát (hát még a PlayStationösökét, akiknek több mint egy évet kellett várniuk a PlayStation 5/PlayStation 4-exkluzív Spider-Man felbukkanására), aztán egy hónapig a játékmenetre kiható mikrotranzakciók sem nagyon segítettek a reputáció javításán.

És itt van a tavaly ősszel megjelent, egyjátékos (de mégis internetkapcsolatot igénylő, továbbá PC-n Denuvóval megpúpozott), DLC-mentes Marvel’s Guardians of the Galaxy. Erről a japán kiadó az üzleti jelentésében azt írta, hogy az értékesítései nem hozták a kitűzött szintet, míg például az Outriders vagy a Nier Replicant ver.1.22474487139 az elvárásoknak megfelelően teljesített. Matsuda Yosuke, a játék rendezője szerint azért is teljesített gyengén a magyarul A galaxis őrzőiből készített játékadaptáció megjelenési időszaka sem volt valami szerencsés, így például a FIFA 22 miatt sem hozták az eladásokat, holott (és ezt a Square Enix írta) az értékelések, tesztek kiemelkedően jók voltak.

A Square Enix most azt tűzte ki célként, hogy megtolják az eladásokat. Ebből az következhet logikus lépésként, hogy a japánok megvágják a játék árát, PC-n pedig talán megszabadulnak a Denuvótól, amire nem sok esélyt látunk, ha a 2018-as The Quiet Manben, továbbá a Life is Strange 2-t felvezető ingyenes prológusban, a The Awesome Adventures of Captain Spiritben továbbra is ott van a ma már abszolút feleslegesnek nevezhető (és a licensz miatt költekezést okozó) másolásvédelem.

Eközben azért az Electronic Arts meghőkölt korábban, amikor a Respawntól a Star Wars Jedi: Fallen Order agyonverte az elvárásokat (és ezért nem csoda, hogy ebből készül egy folytatás, és ez már hivatalos, írtunk is róla). Szóval igenis VAN kereslet az egyjátékos, AAA alkotások iránt.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu