Az EA Sports eltávolítja az orosz válogatottat és a klubcsapatokat a FIFA-játékokból

A videójáték-ipar számos kezdeményezést indított a támadás alatt álló Ukrajna támogatására – ezek közé illeszkedik az EA Sports lépése is.

 

 

Az EA Sports döntése persze nem meglepő: az európai helyzet kritikus szintre jutott Oroszország Ukrajnát ért katonai támadása miatt, ami az ukrán népet segíteni akaró kezdeményezések hullámát generálta. A játékfejlesztők is megértették a jelenlegi helyzetet, és többször változtattak játékaik tartalmán, mint például a Battlefield 2042 esetében láthattuk, ahol eltávolítottak egy orosz helikoptert.

„Az EA Sports szolidaritást vállal az ukrán lakossággal, és békére, illetve az ukrajnai invázió befejezésére szólít fel”

A cég a Twitteren közzétett közleményében jelentette be a különböző FIFA-játékokban megjelenő orosz csapatokat és klubokat érintő intézkedéseket: „Az EA Sports szolidáris az ukrán lakossággal, és a futballvilág sok más hangjához hasonlóan békére és Ukrajna inváziójának befejezésére szólít fel.”

„A FIFA-nál és az UEFA-nál dolgozó partnereinkkel összhangban az EA Sports kezdeményezte az orosz válogatott és az összes orosz klub eltávolítását az EA Sports FIFA-termékeiből, beleértve a FIFA 22-t, a FIFA Mobile-t és a FIFA Online-t is. Emellett a játékaink más területein is mérlegeljük a változtatásokat.” Így még mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a vállalat úgy dönt, hogy ezeket az intézkedéseket más területekre is kiterjeszti.

Alig néhány órával ezelőtt Ukrajna hivatalosan is felszólította a PlayStationt és az Xboxot, hogy lépjenek fel az orosz és a fehérorosz piacon, így nem kizárt, hogy további nagy horderejű döntéseket látunk majd az iparágban. Másrészt vannak olyan fejlesztők, akik jelentős adományokkal tesznek az ügyért, mint például a CD Projekt RED és a humanitárius segélyezésre szánt 200 000 eurós adomány, vagy a This War of Mine eladásainak 100%-a az Ukrajnában érintetteknek megy.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu