„Leszereltek” egy orosz helikoptert a Battlefield 2042-ből

Eltávolításra került egy skin a Battlefield 2042-ből az elmúlt napok eseményei folytán.

 

Európa nehéz időket él át az Oroszország és Ukrajna közötti helyzet miatt, és az internet által összekötött világban a videojátékosok számára nem idegenek az ilyen típusú események. A Battlefield 2042 az Electronic Arts legújabb lövöldözős játéka, és háborús témáját tekintve az elmúlt napok tapasztalatai erősen befolyásolták a fogadtatását és játékosai véleményét.

 

A DICE játékot ért következmények nem túl komolyak, de jelentőséggel bírnak. A közösségi oldalakon közzétett üzenetben a játékért felelős személyek bejelentették döntésüket, miszerint eltávolítanak egy orosz helikoptert a címből. Ezt a skint heti jutalomként ajánlották fel, és nem ajánlottak fel mász helyette.

„A jelenlegi események fényében letiltottuk a heti küldetésrendszert, és az e heti jutalom nem érhető el a Battlefield 2042-ben” – magyarázzák a tweetben. „Azokat a játékosokat, akik teljesítették a küldetést, ez nem érinti. A hetenként elérhető küldetéseket jövő héttől visszaállítjuk.”

A következő hét napban visszatérnek a heti küldetések. A skint Grin Reapernek hívták, és az orosz Super Hind egyedi testreszabását kínálta, amely megkülönböztető szempontként cápamosollyal rendelkezik az orrán. Az EA-ban nem akarták közvetlenül megemlíteni Oroszország Ukrajnával vívott háborúját, és  gyengédebb modor mellett döntöttel, amikor „aktuális eseményekről” beszélnek.

Az elmúlt héten több videojáték-stúdió reagált az Európát megrázó háborúra. Például a CD Projekt RED-től adományokat jelentettek be, és a fantasztikus This War of Mine, a háborúval a világon ritkán látott módon foglalkozó játék felelősei kezdeményezést hajtottak végre, hogy pénzt gyűjtsenek az érinntettek megsegítésére.

Forrás: 3djuegos

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu