Az Activision Blizzard is küszködik a munkaerővel

A Quantic Dream nincs egyedül: az Activision Blizzardnak sem egyszerű új munkaerőt találnia, vagy legalább a jelenlegit megtartania…

 

Tegnap ugye beszámoltunk arról, hogy a francia stúdió a pletykák szerint eléggé nagy slamasztikában van a tavalyi The Game Awardson bejelentett (és előtte már kiszivárgott) Star Wars: Eclipse-szel, ami egy-két évvel több fejlesztési időt igényelhet, ugyanis a Quantic Dream egyszerűen nem tud találni új alkalmazottakat, és ráadásul nekik is ugyanazért van a szemetesben a reputációjuk mint az Activision Blizzardnak (a munkahelyi légkör nem a legjobb).

És akkor itt rá is lehet kanyarodni a Bobby Kotick vezette kiadóra, amit ugye a Microsoft fel akar vásárolni, ám a tranzakció lezárásáig még minden megtörténhet (például az amerikai FTC, a szövetségi kereskedelmi bizottság elgáncsolhatja a felvásárlást). Az Activision Blizzardról többször is írtuk, hogy milyen botrányok zajlanak a cég körül, és azt is, hogy Phil Spencer, az Xbox-vezér nagyon dörzsölt megoldással a tavaly novemberi káosz elején bejelentkezett a felvásárlásra.

A kiadóban a fejlesztők nem bíznak: az Axios beszámolt az ActiBlizz éves jelentéséről, és itt kimondják: kevés munkaerejük van, egyre nagyobb verseny zajlik az alkalmazottakért, és sokan faképnél hagyják a céget. Ezen tényezők miatt küszködnek az új dolgozók felvételével, és ezeken túl több nyomozás is zajlik a cég körül a szexuális zaklatások, a diszkrimináció miatt. Mit is írnak a SEC (az amerikai értékpapír- és tőzsdebizottság) számára kötelezően leadandó jelentésben?

„Egyre nagyobb nehézséget okoz számunkra a szakképzett munkaerő vonzása és megtartása. Például 2021-ben jelentősen magasabb fluktuációs arányt figyeltünk meg a humánerőforrás-funkciónkban. Emellett a céget érintő, munkahelyi és munkavállalói aggályokkal kapcsolatos, közelmúltbeli peres ügyek… és a kapcsolódó médiafigyelem várhatóan kedvezőtlen hatással lesz a munkavállalók vonzására és megtartására vonatkozó képességünkre, ami továbbá munkabeszüntetésekhez vezetett,” írja az Activision Blizzard.

Erre joggal mondhatjuk, hogy a Microsoftnak (ha a felvásárlás megtörténik) nagyon sok dolga lesz a céggel. És akkor nagy eséllyel Koticknak is kiteszik a szűrét…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu