A holló reboot rendezője még mindig hisz benne, hogy valamikor meg fog történni

MOZI HÍREK – Corin Hardy filmrendező még mindig reménykedik abban, hogy lehetőséget kap a The Crow rebootjának megvalósítására.

 

Corin Hardy filmrendező még mindig reménykedik abban, hogy egyszer lehetőséget kap arra, hogy feltámassza a régóta készülő The Crow remake-jét. Hardy már évek óta dolgozott a The Crow franchise új részének fejlesztésén, sőt, az Aquaman sztárja, Jason Momoa még a projekt vezetőjének is elkötelezte magát. Sajnos a dolgok végül meghiúsultak, és a rebootot félretették, de annak ellenére, hogy nehézségekbe ütközött, Hardy úgy véli, hogy egy nap még mindig megvalósulhat.

„Ez egy olyan történet, amelybe egyszerűen beleszerettem és beleházasodtam, és amelybe három és fél, négy évnyi életet, szeretetet, vért, verejtéket és könnyeket fektettem, és rengeteg anyagom van, szóval nem tudom, hogy egy nap … Gondolom, nem igazán akarom megmutatni őket, mert még mindig hiszem, hogy lesz egyszer egy Holló, de majd meglátjuk. Úgy gondolom, hogy mind James O’Barr eredeti Holló képregénye, mind pedig a karakter későbbi egyéb képregényes iterációi miatt sincs okunk arra, hogy ne csináljunk még sokat ezzel a karakterrel, A holló koncepciójával és mitológiájával, a hangvétele és az, amit képvisel, még mindig egyedülálló abban a világban, amiben jelenleg élünk.”

Corin Hardy annyira bizakodó, hogy még az évek alatt elkészült munkáit is őrzi, és titokban tartja a dolgokat arra az esetre, ha végül zöld utat kapna A holló rebootja. A filmkészítő szenvedélye a projekt iránt egyértelműen nagyon erős, és mivel a rendező a Gangs of London című sorozatban bizonyította, hogy mennyire kedveli a zord akciófilmeket, a stúdiónak érdemes lehet felfigyelni rá, és feltámasztani Hardy elképzelését a The Crow-ról.

A James O’Barr által készített gótikus szuperhős eredeti képregénysorozat egy Eric nevű fiatalember körül forog, aki kénytelen végignézni, ahogy menyasszonyát, Shelly-t meggyilkolja egy utcai gengszterbanda, miután lerobban az autójuk. Ericet ezután fejbe lövik, majd a kórházban meghal. Hamarosan egy holló támasztja fel, és bosszút áll a gyilkosokon, módszeresen becserkészve és megölve őket, miközben Shelly elvesztésével is megbirkózik.

A holló először 1994-ben került élőszereplős filmre Brandon Lee főszereplésével és Alex Proyas rendezésében. A nagyvászonra készült adaptáció a képregényhez hasonlóan halad, Lee alakítja a zenészt, Eric DCrowt, aki feltámad, hogy megbosszulja saját maga és menyasszonya halálát. A holló pozitív kritikákat kapott, és hírhedté vált Lee forgatás közbeni halála miatt, aki a forgatáson halálosan megsebesült.

Azóta A holló több folytatást is kapott, köztük A holló: Az angyalok városa 1996-ban, A holló: Megváltás 2000-ben, és végül A holló: Átkozott ima 2005-ben. Mindegyik rész egyre gyengébb minőségű volt, és egyik sem tudta megközelíteni az eredeti film sötét hangulatát és kellemesen komor atmoszféráját.

Most, hogy a szuperhősfilmek abszolút csúcson vannak, itt a tökéletes alkalom, hogy A holló visszatérjen a mozivásznakra, és a karakter egy sokkal sötétebb, gonoszabb perspektívát kínáljon a történethez. Talán Corin Hardy joggal reménykedik….

Forrás: Comicbook.com

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu