A videojátékok dicsőségcsarnokába juthat az első Assassin’s Creed!

A New Yorkban található központtal rendelkező Strong National Museum of Play bejelentette, hogy 2022-ben mely tizenkét játék jutott a döntősök közé.

 

A világ videojátékainak dicsőségcsarnokába olyan játékok juthatnak be, amik bizonyos kritériumnak megfelelnek. Így például csak olyan alkotásokról lehet szó, amiket világszerte ismernek. Az idei döntősök listája: Assassin’s Creed, Candy Crush Saga, Dance Dance Revolution, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Minesweeper (magyarul Aknakeresőként ismerhetjük), Ms. Pac-Man, NBA Jam, PaRappa the Rapper, Resident Evil, Rogue, Sid Meier’s Civilization, illetve Words with Friends.

A szervezet ezer és ezer jelölést kapott, úgyhogy nagy szűrésen esett át a lista, mire mindössze tizenkét cím maradt. A rajongóknak is lehetőségük van szavazni március 24-éig ezen a weboldalon, persze itt a tizenkét imént említett listáról lehet kiválasztani a nekünk tetsző címet. A három legtöbb szavazatot kapó játék egyetlen szavazatot jelent majd, és csatlakozni fog a többihez, amit a nemzetközi kiválasztó bizottság nyújt be. A bizottságban tudósok és újságírók egyaránt vannak.

Jon-Paul C. Dyson, a Strong nemzetközi videojáték-történelmi (ludológiai…) részlegének igazgatója a sajtóközleményben azt írta, hogy az idei tizenkét döntős bemutatja, hogy a videojátékok világának mekkora mérete és mélysége van. Vannak valódi ikonok (ilyen a Ms. Pacman), a játékipart megváltoztató alkotások (Rogue), illetve okostelefonos játékok is, amik több száz millió embert változtattak játékossá (Candy Crush Saga, Words With Friends).

Azért mi hozzátesszük, hogy a 3D-s túlélő horror úttörője (Resident Evil), egy nagyon ötletes és kreatív ritmusjáték (PaRappa the Rapper), egy táncmozdulatokat igénylő, és emiatt forradalmi alkotás (Dance Dance Revolution), illetve a Nintendo 64 egyik technológiai ékköve is ott van a listán (The Legend of Zelda: Ocarina of Time), nem beszélve a Ubisoft ékkövévé fejlődő Assassin’s Creedjéről, aminek első része 2007/2008-ban még nem sejthette, milyen jövő vár rá (élő szolgáltatásos, live service… Assassin’s Creed: Infinity).

Az idei nyerteseket május ötödikén fogják bejelenteni.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu