A Tetris alkotója elítéli Putyint Ukrajna megszállása miatt

„Egy lelketlen őrült diktátor” – mondja Putyinról Alekszej Pazsitnov. A Tetris alkotója reméli, hogy Ukrajnában hamarosan visszatér a normális kerékvágásba az élet.

 

 

Alekszej Pazsitnov orosz informatikus és videojáték-fejlesztő, aki leginkább a Tetris megalkotójaként ismert, a közelmúltban elítélte Oroszország ukrajnai invázióját, és Vlagyimir Putyint, „a lelketlen őrült diktátort, aki ezt a gonoszságot elkezdte”.

Tette ezt a GamesBeat által megosztott nyilatkozatában, amelyben olyan mocskos és véres háborúról beszélt, amely mellett senki sem állhat ki. „A lelketlen őrült diktátor, aki ezt a gonosz háborút kezdte, egy bűnöző, akit meg kell állítani és el kell ítélni. Sajnálatos és szégyenletes, hogy az orosz nép nagy része ezt még nem ismerte fel. Meggyőződésem, hogy Putyin és gyűlöletkeltő rendszere meg fog bukni és helyreáll a normális és békés élet Ukrajnában és remélhetőleg Oroszországban is”.

Casey Pelkey, a The Tetris Company vezérigazgatója is megszólalt néhány nappal ezelőtt egy üzenetben, amelyben már előrevetítette Pazsitnov álláspontját a háborúval kapcsolatban. „Mondanom sem kell, hogy Pázhitnov és a Tetris családunk többi tagja le van sújtva. Ukrajna mellett állunk és elszomorít minket a válság, amely továbbra is veszélyezteti az emberek biztonságát és jólétét”.

Alekszej Pazsitnov videojátéka több mint 35 évvel ezelőtt jelent meg, hogy aztán nemzetközi sikert arasson egy olyan történetben, amelyből hamarosan filmet is láthatunk az Apple TV+-on. Mindezt anélkül, hogy lemondott volna a származásáról, mind image-e, mind a szlogenje tekintetében: „From Russia, with fun.”

Az ukrajnai háború teljesen megrázta a játékipart. Mindenekelőtt az olyan városokban, mint Odesa vagy Kijev található fejlesztőcsapatokat érintette, például a Stalker 2 fejlesztőcsapatának is menekülnie kellett. Emellett az ágazat nagyvállalatai úgy döntöttek, hogy megszűntetik az Oroszországi Föderációval fojtatott kereskedelmet.

Forrás: Venture Beat

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu