Az elemzők szerint a PS5 készletproblémái súlyosbodhatnak

TECH HÍREK – A DFC Intelligence arra a becslésre jutott, hogy négy éven belül a Microsoft Xboxja növelni fogja konzolpiaci részesedését, míg a PlayStation a PS5 folyamatos készlethiánya miatt csökkentheti a sajátját.

 

Az anyaghiány és a PS5 vagy az Xbox X sorozatú konzolok beszerzési problémái az új generáció megjelenése óta komoly problémát jelentenek. A múlt hónapban a Sony elismerte, hogy a konzolok beszerzésével kapcsolatos problémák 2022-ben is folytatódni fognak, most pedig a videojáték-ágazat piaci jelenségeit elemző DFC Intelligence cég megosztotta a Gamesindustryvel előrejelzését arról, hogy ezek a hiányok hogyan befolyásolják majd a piacot a következő években.

A DFC Intelligence korábban 8%-os konzolbevétel-növekedést jósolt 2022-re, de ezek az előrejelzések már kevésbé optimisták, 4%-ra csökkentek, 49 milliárd dolláros összbevétellel, így a hiány került a középpontba: „Már korábban is azt jósoltuk, hogy a PS5-ös egységek száma korlátozott lesz, de most úgy gondoljuk, hogy ez a helyzet csak romlani fog” – mondta David Cole, a DFC munkatársa.

A cég rámutatott, hogy mind a hardver-, mind a szoftvereladásokat érinti a hiány, de a hírek szerint a Sony áll a legrosszabbul ezen a téren, mivel a PS5 iránti kereslet és kínálat között a legnagyobb a szakadék. A DFC felmérései azt tükrözik, hogy a fogyasztók nagy fölénnyel a PS5-öt választják az Xbox helyett, bár a Microsoft Xbox könyvtárának bővülésével ez akár meg is változhat.

„A nagy kérdés az, hogy a PlayStation 5 készlethiánya lehetővé teszi-e a Microsoft számára, hogy az Xbox X Series X|S és az Xbox Game Pass szolgáltatásával teret nyerjen” – magyarázta a DFC, akik szerint 2026-ra a Microsoft 20 százalékról 27 százalékra növeli konzolpiaci részesedését, míg a Sony részesedése 43 százalékról 39 százalékra, a Nintendoé pedig 37 százalékról 34 százalékra csökken ugyanerre az évre. Nemrégiben a Microsoft konzoljai először előzték meg a PS5 eladását Európában, köszönhetően annak, hogy az Xbox Series S készleten volt sok boltban, szemben a PS5-tel.

Forrás: PlayStation Lifestyle

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu