A PlayStation komoly problémákat jelentett tegnap az online szolgáltatásokkal kapcsolatban PS4-en és PS5-ön

Minderre alig néhány órával a PlayStation rendszerfrissítésének bejelentése után került sor, amely néhány fontos újdonságot tartalmaz.

 

 

Tegnap a PlayStation néhány új funkcióval vidította fel a PS5-felhasználókat. Egy firmware-frissítés révén lehetővé tette a nyílt és zárt csoportok elérését (amit a PS4-en is megvalósítottak), és azt ígérik, hogy a jövőben a VRR technológiát is beépítik a rendszerbe. Néhány lépés azonban nem ment zökkenőmentesen: a cég egyes szolgáltatásainál jelentős problémákat jelentettek.

A PlayStation honlapja szerint problémák voltak a PS Now-val, a PS Store-ral és a közösségi élményekkel

Ahogy az ismert tweeter, Nibel elsőként jelezte, a vállalat honlapja szerint a PlayStation több online szolgáltatásával kapcsolatban is problémák merültek fel. Eszerint a PS4 és a PS5, valamint a márka egyéb online platformjain a PS Now, a PS Store és a közösségi élmény terén zavarok léphettek fel.

Konkrétabban a cég elmagyarázta, hogy a PS Store jelenleg nem támogatja a vásárlást, a letöltést, a böngészést, a keresést és a beváltást, így a platformon nehézségeket tapasztalhattunk. Másrészt a PS Now esetében a szolgáltatás játékstreamingjével kapcsolatos problémák merültek fel, míg a közösségi élménynél arra figyelmeztettek, hogy a játékosok akadályokba ütközhetnek a játékok, alkalmazások indításakor vagy a játékok online funkcióinak használatakor.

Más szolgáltatások, például a fiókkezelés, a PS Video és a PS Direct zökkenőmentesen működtek, így figyeljük, hogy a márka további információkat adjon ki arról, hogy mely alkalmazások érintettek. Mostanra azonban úgy tűnik, a vállalat sikeresen úrrá lett a problémákon: a ma reggeli adatok alapján minden szolgáltatás működése helyre állt.

Forrás: PlayStation

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu