Hiperrealisztikus grafikájú Unreal Engine 5 tech-demót villantottak a Gears készítői! [VIDEO]

TECH HÍREK – A The Coalition stúdió kiaknázhatta az Unreal Engine 5-alapú grafikus motor minden jó tulajdonságát a „The Cavern” demó elkészítése során.

 

 

A nemrég bemutatott State of Unreal 2022-nek köszönhetően hihetetlen részleteket tudtunk meg az Epic Games Unreal Engine 5-ről. Ezen a konferencián jelentették be, hogy ez a grafikus motor elérhetővé válik mindazok számára, akik használni szeretnék, bár más meglepetések is értek minket, mint például, hogy a Crystal Dynamics az új Tomb Raider-t Unreal Engine 5-tel fejleszti.

A prezentáció azonban nem hagyta ki a lehetőséget, hogy megmutassa mindazt, amire az Xbox Series X-en képes.

Ilyen szándék eredménye lett a „The Cavern”, a The Coalition stúdió által készített technikai demó, amely kihasználta az Unreal Engine 5 előnyeit, hogy felfedezze a több millió poligonban rejlő lehetőségeket. Ahogy a cikk alján láthatjuk, a grafikus motor lehetővé teszi a legbonyolultabb részletek megjelenítését.

Kate Rayner, a The Coalition technikai igazgatója ezt emeli ki az Xboxnak adott interjúban, amelyben az Unreal Engine 5 néhány lenyűgöző funkcióját tekinti át: „Ez azt jelenti, hogy művészeink több tízmillió poligont tartalmazó eszközöket hozhatnak létre, amelyek skálázhatók milliárdos és milliárdos jelenetekig. A részletek egyszerűen hihetetlenek, több mint százszor olyanok, mint korábban lehetséges volt.”

Természetesen a tech-demók adnak egy első pillantást a grafikus motor teljes erejéből. Éppen ezért a Unity kiadta a saját hiperrealista videóját, ami senkit sem hagy hidegen, bár szerintünk a „The Cavern” bekerülhetne abba az 5 olyan bemutatót tartalmazó összeállításba, amitől tátva maradt a szánk.

Forrás: Xbox.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu