„Lejárnak” a PSOne Classics játékok a PlayStation Store-on?

Technikai malőr, vagy a Sony ezzel akarja lassan a régebbi játékairól terelni a figyelmet…?

 

Aki PlayStation 3-on vagy PlayStation Vitán játszik, ne röhögjük ki: ezeken a platformokon ugyanis a régi játékokat is nyúzhatjuk, amik máshol (legalábbis _legálisan_) nem érhetőek el. Az egyik ilyen előny a PS3/PS Vita duónak értelemszerűen a PSOne Classics kategória, azaz a PS1-re megjelent játékok, amiket csont nélkül megesz a két újabb Sony platform. Csakhogy a PlayStation Store backendjén van egy kisebb hiba, ami megakadályozza a hozzáférésünket…

A Twitteren lehet látni, hogy mi a hiba. A lejárati dátummal bajok vannak: 1969. december 31-e egyrészt több mint fél évszázada volt, másrészt pedig emiatt nem lehet például a Chrono Cross-t, a Final Fantasy VI-t, a Chrono Triggert, a Final Fantasy Originst, vagy a Rune Factory: Oceanst elérni, ugyanis 1969/1970 a lejárati dátum, és ha az múltbeli időpontot mutat, akkor nincs lehetőségünk elérni a játékot.

A Kotaku szerint a hiba a Unix epoch körül keresendő. Ez egy, a mérnökök által megasott időpont, amitől számítva működik az operációs rendszer belső órája. A játékok licensze emiatt alapból lejárttá válhat, ugyanis 1970. január elsejéhez képest egy kicsivel előrébb járunk, így hiába lennénk jogosultak a tartalomhoz, amit a PlayStation Store-on megvettünk, az időpont miatt erre nincs módunk, amíg a Sony nem orvosolja a hibát.

Már ha fogja, ugyanis a Sony korábban bejelentette, hogy a PlayStation Portable, a PlayStation 3 és a PlayStation Vita hármasán be akarja zárni a PlayStation Store-t. A PSP esetében már ott a lakat az ajtón, de a PS3 és a PS Vita körül akkora felháborodást keltett a bejelentés, hogy a Sony-nak meg kellett hátrálnia, így a két régebbi hardveren még működik a PlayStation Store, ha onnan böngészünk.

De, és itt átmehetnénk összeesküvés-elméletekbe, mi van akkor, ha a Sony nemtörődömsége (mert ez megeshet…) tolná át a játékosokat a PlayStation 5-re, hogy ott a drágább PlayStation Plus előfizetésekkel jussanak hozzá ezekhez a játékokhoz…?!

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu