Stranger Things 4. évad: ez a Netflix eddigi legdrágább produkciója!

MOZI HÍREK – A Netflix rendkívül népszerű sorozatának, a Stranger Thingsnek a 4. évada lesz az eddigi legdrágább, hiszen minden egyes epizód 30 millió dollárba kerül…

 

 

A Stranger Things a Netflix egyik legnépszerűbb eredeti sorozata; a jövő hónapban debütál a régóta várt negyedik évad. A sorozat mindig is jelentős költségvetéssel rendelkezett, de a közelgő évad lesz az eddigi legdrágább. A The Wall Street Journal szerint a Netflix epizódonként 30 millió dollárt költött a 4. évadra! Ez háromszor több, mint a Stranger Things korábbi évadai, amelyek epizódonként 8-10 millió dollár körüli összegbe kerültek.

Ezzel az árcédulával a sorozat még a Disney Star Wars és Marvel tévésorozatainál is költségesebb, így a Stranger Things a 2. legdrágább streaming sorozat az Amazon-féle The Lord of The Rings: The Rings of Power után.

A trailerek alapján persze sikerült jól elkölteniük ezt a csillagászati összeget. A Stranger Things 4. évada új gonosztevővel, új helyszínekkel és egy sokkal sötétebb, horrorisztikusabb hangvétellel teljesen másnak tűnik, mint amit eddig láttunk. Remélhetőleg megéri a Netflix hatalmas befektetését.

Ez a hír a Netflix hatalmas tőzsdei zuhanása közepette érkezik, hiszen a vállalat részvényei pár napja 35%-ot estek, ami több mint 50 milliárd dollárt törölt a cég piaci értékéből. A zuhanás valószínű oka a Netflix nemrég közzétett negyedéves jelentése, amely meglepő felfedezésekkel szolgált, többek között 200 000 előfizető nettó veszteségével, és a becslések szerint a következő negyedévben további 2 millióan hagyják el a streamert.

A Netflix drasztikus intézkedéseket tervez a bevételek és az előfizetői számok növelése érdekében, amelyek között szerepel a jelszómegosztás visszaszorítása és egy reklámokkal támogatott, olcsóbb előfizetési csomag bevezetése.

A WSJ arról is beszámol, hogy a Netflix újragondolja pénzügyi stratégiáját: célja, hogy csökkentse az új műsorok költségeit, lehetőség szerint kevesebb epizódot rendeljen, illetve jobban beleszólhasson a tartalomosztályba, ahelyett, hogy szabad kezet adna az alkotóknak, mint korábban. Remélhetőleg ez csökkenti majd a rajongók által kedvelt műsorok törlését, amit az utóbbi napokban oly gyakran hajtott végre a Netflix. Ráadásul a Netflix mindig is elég bőkezűen bánt a költségvetésekkel, ami olyan filmekből is látszik, mint Az ír és a Különösen veszélyes bűnözők, de úgy tűnik, a cég most komolyan aggódik a csökkenő profit miatt.

Ami a Stranger Thingset illeti, az továbbra is a Netflix egyik legértékesebb IP-je, és a streamingszolgáltató nagyban épít a sorozatra. A 4. évad premierje két részből áll: az első öt epizód 2022. május 27-én, az azt követő négy epizód pedig július 1-jén kerül majd fel a Netflixre.

Forrás: The Wall Street Journal

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu