„Sötét útra tévedt” a Stranger Things 4. évada, állítja a sorozat színésze

MOZI HÍREK – A Stranger Things negyedik évada jövő hónapban érkezik, és a sorozat a végéhez közeledve sokkal komorabb és félelmetesebb lesz.

 

 

A Stranger Things 4. évada nem kevés hasonlóságot szedett össze más sorozatokkal, mióta a hónap elején megérkezett az új trailer. A Duffer testvérek a Trónok harcához hasonlították, míg a főszereplő Brett Gelman arra célozgatott, hogy a Jim Hopperrel játszódó oroszországi történet olyan, mint az Indiana Jones és a Csillagok háborúja. Most pedig Finn Wolfhard is hozzátette a saját összehasonlítását, amikor elárulta, hogy szerinte a sorozat nagyon hasonlít a Harry Potterre. Ennyi hasonlóság mellett vajon marad-e még hely arra, hogy a sorozat azért legalább egy kicsit „Stranger Things-es” is legyen?

Wolfhard együtt nőtt fel a sorozattal, még az első évadban kezdte, és a most 19 éves színész már nagyon várja, hogy a sorozat érettebb hangnemet üssön meg.

Bár az egész sorozatnak megvoltak a maga borzalmas pillanatai a három évad során, a tónus egyre sötétebbé vált, az első évadtól kezdve, amikor Hawkinsban minden könnyed és légies volt a rejtett rémségek ellenére, egészen a harmadik évadig, amikor a város nagy része azon kapta magát, hogy péppé változott, miután a Mind Flayer megpróbált magának testet építeni a való világban. Most úgy néz ki, hogy a 4. évad még sötétebb lesz. A Screen Rantnak nyilatkozva Wolfhard kifejtette:

„Azt hiszem, természeténél fogva minden évad egyre sötétebb. Ugyanakkor viccesebb, ijesztőbb és drámaibb is lesz. Ez azzal jár, hogy mindannyian felnövünk és öregszünk. Szerintem ez egy nagyon jó példa arra, hogy a Duffers a koruknak megfelelően kezeli a karaktereinket. Szeretem a Harry Potterhez hasonlítani – azok a filmek [minél tovább mentek], annál sötétebb utakra tévedtek, és véleményem szerint mi is valahogy ott tartunk most a fejlődésben, ahol mi.”

A Duffer testvérek már sokat beszéltek arról, hogy a Stranger Things új évada sötétebb tónust vesz fel, és amikor az új trailer megjelent, ehhez egyáltalán nem férhetett kétség. A trailer még egy nagyon váratlanul megjelenő, Vecna nevű humanoid gonosztevőt is megmutatott először, valamint a horror ikon Robert Englund érkezését a gyilkos Victor Creel szerepében.

Mivel Vecnát egyesek Englund legismertebb karakteréhez, Freddy Kruegerhez hasonlítják, nem meglepő, hogy a rajongók máris olyan elméletekkel álltak elő, hogy Vecan és Creel között kapcsolat lehet.

Mindent egybevetve, a Stranger Thingsnek eddig sikerült az, ami kevés sorozatnak: a kezdeti alapfeltevéséből kiindulva évadonként építkezni és fokozni a feszültséget. Ebből következik, hogy bármilyen sötét is az idei, kétrészes negyedik évad, az ötödik és egyben utolsó évadban, amikor megérkezik, valószínűleg még borzalmasabb dolgokra számíthatunk…

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu