Magánnyomozót küldött a Krafton a PUBG-szivárogtatóra!

A PlayerUnknown’s Battlegrounds (innentől csak PUBG) mögött álló Krafton nagyon nem vette jó néven azt, ahogy annak tartalmairól szivárogtatott egy illető, aki többnyire csak figyelemmel követte a játék fájljainak tartalmát…

 

PlayerIGN egy ismert adatbányász a PUBG kapcsán, és emiatt a közösség elfogadott tagjaként kezelhetjük őt… de most egy Twitlongerben azzal vádolta meg a battle royale játék mögött álló Kraftont, hogy egy magánnyomozó kopogtatott az ajtaján, és értelemszerűen ezzel akarta befenyíteni PlayerIGN-t, hogy álljon le a játék körüli szivárogtatással. A nyomozó állítólag több, tarthatatlannak tekintett követeléssel élt, emiatt pedig ő gondolkodik azon, hogy jogi útra tereli az egészet.

Ha ez igaz, akkor a Krafton eléggé bizarr és ijesztő módon próbál fenyegetőzni, mert PlayerIGN nem törte fel a cég szervereit, nem jutott hozzá illetéktelenül a játék még meg nem jelent buildjeihez, hanem egyszerűen a mindenki számára elérhető verziónak adatait és fájljait nézi át, néha pedig mások is felkeresik ilyen-olyan információkkal, ami gyakori szokott lenni a játékiparban. Szóval abszolút semmi szabálytalanságról nincs szó.

Az illető szerint a magánnyomozó a háza előtt állt, majd átadta PlayerIGN-nek a levelet, amiben a Krafton arra utasítja őt, hogy a szivárogtatásokhoz köthető összes közösségi médiában közzétett posztját távolítsa el; egy teljes könyvelést juttasson el a szerzett jövedelméből; illetve minden privát üzenetet küldjön el a PUBG cégének, amiben a releváns információkat megosztották vele. Fogalma sincs, hogy mit csináljon, csak egy kis segítséget szeretne, mielőtt megtenné a lépéseit.

Emiatt nem volt aktív a Twitteren május 25-e óta, és nem tudni, hogy a Krafton egyáltalán hogyan derítette ki, hogy PlayerIGN hol lakik. Több weboldal is felkereste őt, de ő nem nyilatkozik, és a Krafton sem akar a témáról többet mondani. PlayerIGN annyit mondott, hogy a skinekkel kapcsolatos adatbányászati dolgait egy olyan weboldalról szerezte, ami a tesztszerver frissítése előtt frissül. HTML kódból áll, ő pedig jobb egérgombos megoldással elmenti a képeket.

A Krafton talán egy kicsit megnyugodhatna, mert ilyesmit az Epic Gamestől nem nagyon hallunk, holott nekik ott van a Fortnite…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu