Lehetséges, hogy a Rockstar mégsem készíti el a GTA 4 és Red Dead Redemption Remastert?!

Egy megbízható Rockstar-forrás szerint a Grand Theft Auto 4 és a Red Dead Redemption remasterek terveit elvetették.

 

 

A Rockstar Games nemrég jelentette be a Grand Theft Auto 6-ot, és sok rajongó izgatottan várja a franchise jövőjét. A játékról szinte semmit sem tudni, de ha szerencsénk van, a fejlesztők hamarosan több információt is elárulnak róla. Eközben sok rajongó kíváncsi más Rockstar-címekre is – a tavaly állítólag törölt Bully 2 projektről szóló jelentés is felkeltette egyesek érdeklődését, miközben számos pletyka különféle remasterek felé mutat.

A Red Dead Redemption remasteréről szóló pletykák például tucatjával érkeznek.

Az utóbbi időben egy Grand Theft Auto 4 remasterről is lehetett hallani ezt-azt, de egy megbízható forrás szerint minden ilyen híresztelés csupán porhintés.

Tez2 ismert név a Rockstar/Red Dead/Grand Theft Auto közösségben. Bár semmit sem szabad készpénznek venni, ami nem hivatalos csatornáról érkezik, de Tez2 megbízhatóbb, mint néhány névtelen felhasználó az interneten. Állítólag hiteles forrással beszéltek a Rockstar terveiről, és a forrásuk szerint a Grand Theft Auto 4 és a Red Dead Redemption 1 remastereit valóban tervezték néhány évvel ezelőtt. Azonban egy bizonyos ponton és meg nem nevezett okokból a cég állítólag elvetette ezeket a terveket.

Nem világos, hogy ez a Tez2 vagy a forrásuk spekulációja-e, de feltételezik, hogy a Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition fogadtatása befolyásolhatta ezt a döntést.

Mint tudjátok, ez a gyűjtemény a Grand Theft Auto 3-at, a Vice Cityt és a San Andreas-t remasterelte, de sajnos komoly technikai problémákkal járt. Már több javítócsomagot is kiadtak hozzá, de így is szégyenfolt marad a Rockstar portfólióján.

Nyilván sok rajongót felháborít ez a hír. A Red Dead Redemption egy vérbeli klasszikus, és a Red Dead Redemption 2 léptékéhez közelebbi remasterelése azonnali sikernek hangzik. Ugyanez elmondható a Grand Theft Auto 4-ről is. Meg kell azonban jegyezni, hogy a vállalat híres arról, hogy lassan és egyenletesen halad a játékaival.

Egyelőre várnunk kell, hogy megtudjuk, a Rockstar jövőbeli remasterei hogyan alakulnak.

Az anyavállalat, a Take-Two Interactive állítólag több remasterrel is készül a következő évekre, és sokan feltételezték, hogy legalább az RDR1-et. Most azonban lehet, hogy a Take-Two zászlaja alatti más cégektől érkeznek csak felújított címek – ami annyira nem meglepő, hiszen a The Trilogy-t is a Grove Street Games „fejlesztette”.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu