A Ubisoft egyik stúdiója megmentené az Anno 2070-et!

A francia kiadó végre kibökte, hogy mikor óhajt többet is mondani a játékairól (miközben a mai nap a Skull & Bonesról esik szó, úgyhogy az ezzel kapcsolatos pletyka igaz volt).

 

Néhány napja írtunk arról, hogy szeptemberben több játék online szolgáltatását kivégzi a Ubisoft (ami ráadásul néhány esetben a DLC-ket is elérhetetlenné teszi). Csakhogy a Ubisoft Mainz, ami az Anno 2070-et fejlesztette, nem szeretné, ha a játéka a digitális temetőben végezné (ugyanis ez is egyike a zárásra készülő címeknek). A stúdió a francia kiadó közleménye után nem sokkal reagált az ügyre.

A kezdetleges vizsgálatok után arra jutott a Ubisoft Mainz, hogy a fejlesztési erőforrásukból valamennyit arra szán, hogy az Anno 2070 korosodó online infrastruktúráját fejlessze egy új rendszerre, így a megemlített dátum (szeptember elseje) után is életben tudjon maradni a játékuk online részlege… ám ők maguk sem tudják garantálni, hogy a terveiknek megfelelő módon sikeresen frissíthetik, vagy lecserélhetik a régi szolgáltatásokat. (Ha évekkel a Batman: Arkham Origins szervereinek lelövése után a rajongók képesek voltak helyreállítani az online-t, bízzunk a német fejlesztőkben!)

Az Anno 2070 2011. november 17-én jelent meg, úgyhogy több mint tíz éves játékról beszélhetünk, de a stratégiai játékok élettartama nem olyan mint egy évente jelentkező sportjátéké: a megjelenés után többen is vannak, akik évekkel később is elő szokták venni ezeket! A Ubisoft bejelentésére a Steamen többen is negatív értékeléssel látták el a játékot, de annyira sokan még nem, hogy ez kirívó eset legyen.

A francia kiadó bejelentette, hogy ma, magyar idő szerint este nyolckor a YouTube-on új bemutatót ad a Skull & Bonesnak, de ezen túl is számítsunk a Ubisoftra. Lesz egy Ubisoft Forward is, egészen pontosan szeptember 10-én este kilenc órakor. Ezt YouTube-on, Twitch-en, és a francia kiadó weboldán nézhetjük majd. Nem tudni, hogy mire számítsunk. Talán az Assassin’s Creed: Infinity-ről szó esik, de ott van a The Division: Heartland (amiből szintén volt szivárgás), hallanunk kéne a Splinter Cell remake-ről, a Beyond Good & Evil 2-ről, de talán a Ghost Recon Frontline, a Prince of Persia: The Sands of Time remake, esetleg az Avatar: Frontiers of Pandora is megérdemelne egy kis műsoridőt…

Forrás: PCGamer, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu