Az elhunyt James Caanra emlékeznek A keresztapa sztárjai: Francis Ford Coppola, Al Pacino és Robert De Niro [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Keresztapa-trilógia három ikonja tisztelgett James Caan előtt a 82 éves férfi halála után. A hírben James Caan 30 legjobb filmjét is megtaláljátok.

 

Június 6-án hunyt el James Caan, akinek a halálhírére számos tiszteletadás érkezett az Oscar-díjra jelölt sztár társai, színésztársai és barátai részéről. Köztük volt a „Keresztapa” családjának hármasa; Francis Ford Coppola rendező, valamint Al Pacino és Robert De Niro színésztársak, akik megosztották gondolataikat Caanról.

Miután Francis Ford Coppolával az 1969-es Az esőemberek című filmben is együtt dolgozott, Caan 1972-ben újra együtt dolgozott a rendezővel, amikor elvállalta Sonny Corleone szerepét a Keresztapában. A Deadline által közzétett nyilatkozatban Coppola úgy emlékezett Caanra, mint aki egész életében ott volt, és aki „mindig is a régi barátom lesz a Sunnyside-ról”. Coppola teljes nyilatkozata így szólt:

„Jimmy olyan valaki volt, aki hosszabb ideig és közelebb húzódott az életemben, mint bármelyik mozgóképes figura, akit valaha ismertem. A korábbi közös munkáktól kezdve az Esőemberek forgatásán, és életem minden mérföldkövén át, a filmjei és a sok nagyszerű szerep, amit játszott, soha nem fognak feledésbe merülni. Mindig is a régi barátom lesz a Sunnyside-ból, a munkatársam és az egyik legviccesebb ember, akit valaha ismertem.”

Caanról Al Pacino is megemlékezett, aki a Keresztapa-trilógia teljes részében szerepelt, és Caant „képzeletbeli testvérének és életre szóló barátjának” nevezte. Bár az 1990-es évek Dick Tracy című képregényfilmjében is együtt szerepeltek, a párosnak sokkal hosszabb volt a kapcsolata a vásznon kívül, mint azt rövid közös filmográfiájuk sugallja. Pacino így nyilatkozott:

„Jimmy a kitalált testvérem és életre szóló barátom volt. Nehéz elhinni, hogy már nem lesz a világon, mert annyira élő és merész volt. Nagyszerű színész, briliáns rendező és kedves barátom. Hiányozni fog.”

Bár Caan a Keresztapa második részének csak a végén tűnt fel egy cameo-szerepben, Robert De Niro, aki abban a filmben csatlakozott a trilógiához, szintén időt szakított arra, hogy egyszerű nyilatkozatot tegyen: „Nagyon-nagyon szomorúan értesültem Jimmy haláláról.”

 

James Caan pályafutása hét évtizedet ölelt fel

 

Az 1963-as Irma la Douce című filmben nyújtott első, nem kreditált vászonszerepétől kezdve az olyan filmeken keresztül, mint a Funny Lady, az Egy híd túl messze, a Tortúra és az Elf, egészen a 2021-es Méhkirálynő című romantikus vígjátékig, Caan állandóan jelen volt Hollywoodban, és egyértelmű, hogy milyen messzire terjedt a hatása. A közösségi médiát elárasztották a tisztelgések Billy Dee Williamstől, aki Caan egyik első nagy szerepében, a Brian’s Songban játszott vele 1971-ben, Michael Mannig, aki az 1981-es Tolvajban rendezte, és számos színésztől, köztük Barbara Streisandtól, Adam Sandlertől, Jon Lovitz-tól és Jennifer Tilly-től.

A személyes méltatások mellett, amelyek azoktól érkeztek, akik valamikor ismerték a színészt és dolgoztak vele, olyanok is voltak, mint James Gunn rendező és Ice T, akik egyszerűen csak meg akarták osztani a csodálatukat a mozi egyik legnagyobbja iránt. A rengeteg klasszikus filmmel a hátsó katalógusában, még rengeteg generáció lesz, akik továbbra is élvezni fogják Caan filmszerepeit.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu