Project Moon: lövöldözős játékon dolgozik Dr. Disrespect csapata

Guy Beahm (aki korábban a Sledgehammer Games egyik pályatervezője volt, és mostanában Dr. Disrespect néven streamerként, közvetítőként lehet ismerős az angol nyelvtudással rendelkezőknek) tavaly már bejelentette, hogy nagy fába vágja a fejszéjét, de ennek most már eredménye is van.

 

Tavaly Beahm bejelentette, hogy egy AAA játékstúdiót hoz létre Robert Bowlinggal (a Call of Duty ex-kreatív stratégiai emberével) és Quinn Delhoyóval (a Halo 5: Guardians multiplayerének tervezőjével). A Midnight Society névre keresztelt stúdiü aztán elkezdett béta hozzáférést értékesítéseni a készülő játékához, de ezt NFT-kkel tette. Az 50 dolláros (lassan ez is 20 ezer forint lesz) Founders Pass egy procedurálisan generált NFT-vel jött. Ez szolgált a játékon belül a karakterünkként.

A játék Unreal Engine 5-tel készül, free-to-play és multiplayer-központú lesz. Egy blogposztból megtudtuk azt is, hogy a Project Moon egy vertikális PvPvE raid játék lesz, hasonlóan az Escape from Tarkovhoz vagy a Hunt: Showdownhoz. Minden túlélt meccsben szerzett lootunk megmarad, de amit magunkkal viszünk a harcmezőkre, az elveszik, amikor mi dobjuk fel a pacskert. A vertikális pedig pontosan azt jelenti, amit: függőleges, így egy toronyházban fog játszódni. A stúdió szerint a nagyobb szintű játékmenetes céljaik közé tartozik az, hogy az aréna lövöldözős pályadizájn alapjait ötvözni tudják a battle royale műfaj kiterjedtségének és méretének játékosszámaival, plusz a meccsek közötti játékmenet mechanikákat is átemelnék a kimenekítésre építő (extraction-based, lásd a lentebb említett két példát) lövöldözős játékokból.

A Project Moon fejlesztése során játszható Snapshotokat akarnak megosztani az első támogatókkal másfél havonta (hat hetente). Ezek a játék alapvető elemeinek vázlatai lesznek, és az aktívan fejlesztett funkciók és mechanizmusok körüli párbeszéd elősegítését kívánják szolgálni velük. Mindegyik ilyen verzió annyira elkészült lesz, hogy komoly párbeszédet lehessen kezdeményezni körülöttük. Az első, a SnapshotCL1000 egy gépfegyvert és a játékosok bázisát mutatja be. Három eltérő lőgyakorlati élményt akarnak itt bemutatni vele. Egy piros gombhoz közel képesek leszünk lőgyakorlatot végezni, hogy az első ilyen puskával kifinomult képességre tehessünk szert. Nem tudni, hogy mikor fog megjelenni, de a július 29-ei, az első támogatóknak szánt rendezvényen szó lesz erről Los Angelesben. Lesznek online beszélgetések is, és minden funkcióról, balanszolásról és más alapvető játékmenetbeli hurokról beszélhet így a stúdió.

Papíron jól hangzik, de NFT-k…?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu