A Red Dead Redemption 2 kurrens-gen frissítését is kukába vágta a Rockstar?

A Take-Two és a Rockstar állítólag minden lapját a Grand Theft Auto VI-ra teszi fel, és ennek a régebbi játékaik látják kárát.

 

Tez2 volt az, aki a GTA Forumson írt arról, hogy a Red Dead Redemption 2 esetében korábban terv volt egy natív PlayStation 5-ös és Xbox Series-es verzióról, és erről ő már régóta hallott. Aztán megemlítette az Enhanced Rockstar Editorral kapcsolatos terveket is, de most már egyikről sem hallani, mert erről is lemondtak a Rockstarnál…

Nem véletlenül írjuk azt, hogy IS, ugyanis korábban szintén Tez2 számolt be arról, hogy a Grand Theft Auto IV és az első Red Dead Redemption remasterelését is leállították, ugyanis a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition (azaz a három PS2-es GTA-t, a III-at, a Vice City-t és a San Andreast tartalmazó csomag) nem lelt jó fogadtatásra (nem csoda, inkább degeneratív mint definitív kiadás…), és nem is csoda, mert az eredeti hármas PC-n könnyedén elfut, és a modok segítségével elég komoly játékmenetet lehet rittenyteni; a konzolos kiadások megjelenése volt talán az egyetlen pozitívum.

A Red Dead Online komolyabb frissítései is lényegében megállnak, hogy a Rockstar a Grand Theft Auto VI fejlesztésére koncentráljon, de azért a 2018-ban megjelent Red Dead Redemption 2 tulajdonosai elvárhatták, hogy a cég azért mégis megkínálja őket egy frissítéssel, mert azért egy PlayStation 5-ön és egy Xbox Series X-en simán meg lehetne oldani, hogy 4K felbontásban 60 FPS-sel (ray tracing, sugárkövetés nélkül pedig még többel!) fusson. Az új konzolokon így visszafogják a teljesítményt, ami valóban sokkal jobb is lehetne, ha a Rockstar csak egy kicsit is törődne a játékával!

Vajon mi mindent törölhetett még a Rockstar? Jó, itt értelemszerűen nem az Agentre gondolunk (na, ki emlékszik még arra?), meg azért itt megállhatnánk, hogy megkérdezzünk: csak nem jutott hasonló sorsra a Bully 2 is?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu