Felfedték volna az Immortals Fenyx Rising folytatásának mitológiáját?

Elkezdődhettek a munkálatok az Immortals folytatásán: Fenyx Rising, és egy friss iparági pletyka szerint már eldöntötték, hogy a sorozat melyik mitológiába látogat el legközelebb.

 

Amikor az Immortals Fenyx Rising megjelent, sok játékosnak bejött a nyílt világú cím, amely erősen hasonlított a The Legend of Zelda: Breath of the Wildhoz. Bár a játékokban valóban voltak hasonlóságok, sokan, akik kézbe vették az Immortals Fenyx Risingot, úgy találták, hogy a görög mitológia ihlette játék több mint egy klón, és sok olyan elemet tartalmaz, ami miatt érdemes volt játszani vele. Elég sokan éltek ezzel a felismeréssel és vették meg a játékot ahhoz, hogy a Ubisoft állítólag elkezdett dolgozni az Immortals Fenyx Rising folytatásán.

Az év elején érkeztek a hírek arról, hogy a nyílt világú cím folytatása potenciálisan készül. A rajongók azonnal találgatásokba kezdtek, hogy vajon hogyan is nézhet ki ez a folytatás. Tekintettel arra, hogy az első Immortals Fenyx Rising cím a görög mitológiával foglalkozott, úgy tűnt, hogy egy új játék eltérhet ettől, és egy új helyszín felé tekinthet. Most úgy tűnik, hogy az Immortals Fenyx Rising folytatása a polinéziai mitológiára fog koncentrálni, és nagyban eltér az első játék által lefektetett alapoktól.

Ez a pletyka az iparági bennfentestől és játékújságírótól, Jeff Grubbtól származik, aki a Game Mess Decides podcastjában említette ezt a változást. Végül Grubb jelezte, hogy az Immortals Fenyx Rising folytatása nem egy igazi folytatás, és inkább az első játék spin-offjaként működik. Állítólag az Immortals címet is elhagyják, és a játék „gyártási” neve Oxygen You’re a Hero lesz, de nem tudni, hogy ez csak egy fejlesztési név, vagy a tényleges címnek szánják. A Ubisoft más, közelmúltbeli játékaihoz, például az Assassin’s Creed Odyssey-hez és a Valhallához hasonlóan a játékban is választhatunk majd férfi vagy női főszereplő között.

Grubb azt is elmondja, hogy a helyszín a hawaii és polinéziai mitológiára fog koncentrálni. Bár sok újdonság úgy hangzik, mintha erősen eltérne az első játéktól, mégis lesz néhány hasonlóság az Immortals Fenyx Rising és a folytatás, illetve spin-off között. Lesz például továbbra is egy isteni narrátor, és a vizuális stílus a hírek szerint ugyanaz. Végső soron a hírek szerint sok ilyen különbség azért lesz, hogy az Immortals Fenyx Rising folytatása elhatárolódjon a Breath of the Wildtól.

Bár ez hirtelen elég sok információ az Immortal Fenyx Rising folytatásáról, a rajongóknak még nagyon ne örüljenek a játék megjelenésével kapcsolatban. Grubb szerint a játék nagyon korai előkészületi szakaszban van, a megjelenési dátum pedig nagyon homályos, 2025-ös év. Úgy tűnik, hogy ez az új játék rengeteg munkát igényel majd, különösen figyelembe véve a polinéziai mitológiai jegyek távozását mind az Immortals Fenyx Rising főjátékából, mind a DLC-ből, amely egy jövőbeli kínai mitológiai beállításra utalt.

Az Immortals Fenyx Rising egyébként PC-re, előző generációs konzolokra, Switch-re és Stadiára is megjelent, de ha a 2025-ös évet vesszük, akkor esélyes, hogy a platformok már erősen változni fognak.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu